ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο, ξέρουμε ότι τους χρωστάμε”

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν εμφανώς συγκινημένος από την εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του, για τους οποίους είπε ότι είχαν πνεύμα και συναίσθημα και αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στην ομάδα, στους παίκτες, είχε πνεύμα, είχε συναίσθημα, έκανε συγκινητική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. Πολλή θέληση, πολλή ψυχή απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο, με πολλές λύσεις, με καλή λειτουργία, καλό διάβασμα. έγινε σκληρό ματς. Ήταν καθοριστικό αμυντικά το τρίτο δεκάλεπτο. Είπαμε ότι με 47 πόντους στο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Δεχθήκαμε μόλις 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο κι αν δεν είχαμε κάποιες ολιγωρίες στο ριμπάουντ θα ήταν πιο καθαρή η νίκη μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο για τον παλμό. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο, ξέρουμε ότι τους χρωστάμε”.

Πρόσθεσε πως “θα ξεκουραστούμε τις επόμενες μέρες. Έχουμε τη μισή ομάδα τραυματίες και αυτό μεγαλώνει την αξία της σημερινής εμφάνισης. Αυτή η στασιμότητα για δύο βδομάδες δεν είναι πολύ καλή, αλλά από την άλλη στην κατάσταση που είναι η μισή ομάδα είναι καλύτερα. Ο Ξανθόπουλος είναι με θλάση, ο Τζάκσον με πελματιαία, ο Κάμινγκς με διάστρεμμα, ο Σίμτσακ ένα χτύπημα στο γόνατο, ο Φλιώνης διάστρεμμα… Έχουμε και έναν παίκτη καινούριο που πρέπει να τον βάλουμε μέσα στην ομάδα”.

Ρωτήθηκε αν αυτή η νίκη θα δώσει στην ομάδα του το σωστό πνεύμα και απάντησε: “Η ομάδα σε κάθε παιχνίδι παίζει πολύ δυνατά, στο εσωτερικό της δεν έχει καμία γκρίνια και οι παίκτες πάνε με σωστό πνεύμα να παίξουν τα ματς. Θα παλέψουμε πολύ δυνατά και στα πλέι οφ”.

Σε ερώτηση για το τι τίτλο θα έβαζε στη χρονιά μέχρι τώρα είπε: “Δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό… Όλα αυτά μαζί! Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά και συνεχίζεται”.

Για τον Αντουάν Σκοτ είπε: “Έχει καλό μακρινό σουτ, εκεί που αγωνίστηκε φέτος (Ολλανδία, Φιλανδία) είναι χαμηλότερου επιπέδου, αλλά διακρίνεται για την έφεση στο σκορ. Έκανε μια ώριμη δήλωση, ότι θα προσπαθήσει να μην μπερδέψει την ομάδα, αλλά να βοηθήσει. Είναι δύσκολο να το καταλάβετε, αλλά είναι διαθέσαμε 2-3 προπονήσεις για έναν άλλον παίκτη την περασμένη βδομάδα, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα και το έχουμε κάνει άλλες 3-4 φορές φέτος. Αυτό δεν βοηθάει στην προετοιμασία κάθε αγώνα…”.

To Top