ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Άμυνα και απόλυτα συγκεντρωμένοι με τους Τούρκους, κάναμε την αυτοκριτική μας”

Για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει ο Άρης αύριο το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ, αλλά και για την ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα μετά τις δύο σερί ήττες για το πρωτάθλημα και το Γιούροκαπ, μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης στη καθιερωμένη media day.

Για την ψυχολογία της ομάδας και το αυριανό παιχνίδι: Σίγουρα ερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα κυρίως με τον τρόπο που ήρθε μας έχει δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις. Απέναντι μας έχουμε μια καλή ομάδα. Είναι πολύ επιθετική η φύση της αντιπάλου. Θα πρέπει να κάνουμε καλό αμυντικό παιχνίδι να ελέγξουμε  το ρυθμό και με αυτό το τρόπο να δημιουργήσουμε βάσεις για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Για το παιχνίδι με τον Κόροιβο και πως χάθηκε: Παρόλο που δεν μπορούμε να μείνουμε στο τι συνέβη πρέπει για να βελτιωνόμαστε. Ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι με τον Κόροιβο νομίζω δεν είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση, ίσως νομίζαμε ότι είχε τελειώσει, φαινόταν ότι είχε τελειώσει, είχαμε κακή διαχείριση δεν οργανώσαμε καλά τις επιθέσεις και επιπλέον δεχθήκαμε κάποια δύσκολα μακρινά σουτ και φυσικά και βολές.

Αν έπαιξε ρόλο η κούραση στο παιχνίδι με τον Κόροιβο: Δεν νομίζω ότι είναι θέμα κούρασης. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο σοβαροί και πιο συγκεντρωμένοι αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό, πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Για τους τραυματισμούς και αν θα απουσιάσει κάποιος παίκτης αύριο: Είναι κάποιοι τραυματισμοί που δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως όμως το ρόστερ αύριο θα είναι πλήρες.

Πως θα αντιδράσει η ομάδα: Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, μονιασμένοι και να εξηγήσουμε γιατί συνέβη αυτό. Να ελέγξουμε την απογοήτευση και τον ενθουσιασμό μας. Κάναμε την αυτοκριτική μας, μιλήσαμε μεταξύ μας.

Για το αυριανό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ και αν θεωρείται τελικός: Είναι ζωτικής σημασίας το ματς καθώς αν το κερδίσουμε είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά δεν θα το έλεγα τελικό, καθώς υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Συμφωνώ πως θα μας δώσει μεγάλη ώθηση μια νίκη αύριο. Περιμένω ένα παιχνίδι που από την πλευρά της Τράμπζονσπορ μπορεί να μην υπάρχει άγχος και να είναι πιο επικίνδυνοι γι’ αυτό το λόγο. Νομίζω ότι γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα τώρα, έχουμε πιο σαφή άποψη για το τι κάνει ο αντίπαλος μας όπως και αυτοί για μας συν και τη κούραση που υπάρχει και από τις δυο πλευρές. Πρέπει να κάνουμε ένα κλειστό παιχνίδι με την έννοια του σκορ. Στο πρώτο παιχνίδι νιώσαμε ότι φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη καθώς κρίθηκε στις δυο τελευταίες φάσεις. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με ηρεμία για να αποδώσουμε και καλύτερα.

To Top