Πέρασε μια ακόμη μέρα, με την αδικία να παραμένει αποτυπωμένη στην απόφαση-σκάνδαλο της ΕΠΟ. Μετά την κυβερνητική δέσμευση για την απόδοση δικαιοσύνης στον Άρη, όλος ο Άρης περιμένει πράξεις και όχι λόγια για να διαγραφή η αδικία και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.
Η υπόσχεση δια μέσω Γεραπετρίτη δόθηκε, η δέσμευση υπάρχει μετά τις αντιδράσεις όλης της οικογένειας του Άρη και την μεγαλειώδη πορεία της περασμένης Παρασκευής. Ήδη ήρθαν νέες αντιδράσεις από την Αθήνα, όπου οι οπαδοί του Άρη βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, αλλά και την Πάτρα με νέο σαφές μήνυμα από την γέφυρα του Ρίου-Αντίριου.
Αντιδράσεις που θα συνεχιστούν. Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο Άρης έχει δεχθεί υποσχέσεις για την επίλυση δίκαιων αιτημάτων του, την στιγμή πάντως που σε πολλές περιπτώσεις έμεινε με τις υποσχέσεις.
Το γεγονός ότι μπαίνουμε στην εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος η οποία συμπίπτει με την έναρξη της ΔΕΘ και την παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη γίνεται σαφές ένα πράγμα: το θέμα πρέπει να τελειώσει άμεσα, να αποδοθεί δικαιοσύνη, χωρίς να είναι… όμηρος ο Άρης σε μια ακόμη περίεργη υπόθεση.
Οι πράξεις είναι αυτές που επιβάλλονται πλέον πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.
Υπενθυμίζουμε ότι τρεις είναι οι δρόμοι:
Α. Σε ότι αφορά την απόφαση της επιτροπής Εφέσεων ένας είναι πλέον ο μόνος δρόμος, η προσφυγή στο CAS, μέχρι 21 μέρες από την παραλαβή του σκεπτικού από την ΠΑΕ Άρης.
Β. Από εκεί και πέρα η διαδικασία αναψηλάφησης είναι κάτι διαφορετικό. Ο Άρης έχει την δυνατότητα να κάνει αναψηλάφηση ο Άρης, εάν σε κάποιο διάστημα δέκα ημερών έχει γνώση νέων στοιχείων να ζητήσει εκ νέου να ανοίξει η υπόθεση. Μία τέτοια διαδικασία, εφόσον γίνει θα γίνει όχι στην εφέσεων της ΕΠΟ αλλά στο ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας.
Γ. Από κει και πέρα υπάρχει πάντα – εφόσον υπάρχει πάντα η πολιτική βούληση απέναντι σε μια τόσο κραυγαλέα αδικία που προκαλεί αλλοίωση του πρωταθλήματος- η λύσης της τροπολογίας. Με όπλο τη “δήλωση Ζαγοράκη” και ενόψει ΔΕΘ να γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και να ζητηθεί “να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δεν θα τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών οι ομάδες που δεν συμμετέχουν σε πλαστογραφίες συμβολαίων, εφόσον υπάρχει δήλωση άλλου περί υπαιτιότητας”, όπως έγινε στη συγκεκριμένη υπόθεση.