Ποστέκογλου: «Δεν γίνονται όλοι από τραπεζικοί υπάλληλοι, προπονητές στην Premier League, ξεκίνησα από το πάτωμα»

Πριν έναν περίπου χρόνο, ο Άγγελος Ποστέκογλου έκανε το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του. Προσγειώθηκε στον κόσμο της Premier League για χάρη της Τότεναμ και από την πρώτη του σεζόν απέδειξε πως με το ποδόσφαιρό του μπορεί να χτίσει κάτι πραγματικά καλό για το μέλλον των Σπερς.

Ο Ελληνοαυστραλός κόουτς, μιλώντας στο Athletic, τόνισε πόσο ευγνώμων αισθάνεται που πλέον μπορεί να εργάζεται στο κορυφαίο επίπεδο και στάθηκε στη διαδικασία προόδου της Τότεναμ από όταν την ανέλαβε.

«Το ότι παλιά δούλευα στην τράπεζα (σ.σ μέχρι το 1996) ήταν ένα τεράστια κίνητρο επιτυχίας για μένα στο ποδόσφαιρο. Δεν ήθελα να επιστρέψω εκεί. Είμαι τυχερός που μπορώ να δουλεύω στο κορυφαίο επίπεδο αλλά ξεκίνησα από το πάτωμα. Έχω κάνει κάθε δουλειά και έφτασα εδώ που είμαι επειδή δούλεψα σκληρά σε κάθε μου βήμα. Δεν είχα ούτε τη φήμη, ούτε την καριέρα ως παίκτης για να φτάσω εδώ. Αυτή είναι η ζωή μου. Δεν γίνονται όλοι από τραπεζικοί υπάλληλοι, προπονητές στην Premier League», είπε αρχικά μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και τη δουλειά του στην Τότεναμ, ο Ποστέκογλου δήλωσε: «Ο τρόπος που παίζουμε είναι πολύ απαιτητικός. Πρέπει να έχεις μια συγκεκριμένη νοοτροπία, να είσαι γενναίος για να κάνεις αυτά που κάνουμε. Βλέπεις πόσο έχουμε εξελιχθεί. Νιώθω πως την περασμένη χρονιά χτίσαμε πολύ ισχυρά θεμέλια στις αξίες μας. Ξέρεις, η λέξη “πρόοδος” είναι λίγο βαρετή αλλά έτσι χτίζεις πράγματα. Αφού τα χτίζεις, όλοι μπορούν να δουν αν είναι όμορφα ή άσχημα. Λατρεύω το ότι στο ποδόσφαιρο μπορείς να χτίσεις και να εξελιχθείς, γιατί έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή. Σίγουρα στη δική μου ζωή».

Στην πρώτη του χρονιά με την Τότεναμ, ο Ποστέκογλου βασισμένος στην επιθετική του φιλοσοφία, και έχοντας χάσει τον Χάρι Κέιν, οδήγησε την ομάδα στην 5η θέση της Premier League. Έχασε την τετράδα για δύο βαθμούς, ενώ την προηγούμενη σεζόν οι Σπερς είχαν μείνει εκτός Ευρώπης.

To Top