Οσο καθυστερεί η τροπολογία του Βασιλειάδη που θα κατοχυρώνει τη δημιουργία της Super League 2, τόσο φουντώνουν οι πληροφορίες αλλά και εμφανίζονται επίσημες τοποθετήσεις κατά της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη
Το Soccerplus παρουσίασε τα μέχρι στιγμής δεδομένα δηλαδή ποιοι είναι υπέρ και ποιο είναι κατά της αναδιάρθρωσης. Δεν σημειώνεται πάντως, το “θέλω” του ΠΑΟΚ να μην γίνει μείωση των ομάδων, για… ευνόητους λόγους. Πιο πολλές ομάδες, πιο πολλές… πρόθυμες και φιλικές ομάδες.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
“Υπέρ της αναδιάρθρωσης είναι:
– Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος βάσισε στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και στη μείωση του αριθμού των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων, τη χρηματοδότηση των επτά ΠΑΕ της Super League από την ΕΡΤ μέσω της αγοράς των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων.
– Η ΕΠΟ, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο αποφάσισε την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων και αποδέχθηκε τη δημιουργία της Super League 2.
– H Super League η οποία αποφάσισε τον περασμένο Αύγουστο το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες, προκειμένου οι επτά άστεγες ΠΑΕ να υπογράψουν τηλεοπτικά συμβόλαια με την ΕΡΤ.
Κατά της αναδιάρθρωσης είναι:
– Ομάδες από τη Γ’ Εθνική, που διεκδικούν ή έχουν εξασφαλίσει την άνοδο στη Football League, αλλά με το νέο σύστημα αναδιάρθρωσης θα είναι σαν να παίζουν και πάλι σε μία νέα… Γ’ Εθνική. Ηδη έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους από το περασμένο φθινόπωρο.
– Ομάδες της Super League που αντιμετωπίζουν το φάσμα του υποβιβασμού (φέτος θα πέσουν απευθείας τρεις και ο τέταρτος από το τέλος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League) και οι οποίες προκειμένου να γλιτώσουν θα προτιμούσαν να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση και να παραμείνουν οι ομάδες της Super League 16. Κατά της αναδιάρθρωσης εκφράστηκε χθες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.
– Τέλος, πρόεδροι Ενώσεων, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης.
Σε όλο αυτό το «μπρα-ντε-φερ» υπάρχουν δύο παράμετροι.
Η μία παράμετρος που ευνοεί αυτούς που δεν θέλουν την αναδιάρθρωση είναι η προεκλογική περίοδος, που είναι μία περίοδος η οποία ανέκαθεν ευνοεί τα «χατίρια».
Η άλλη παράμετρος που ευνοεί αυτούς που θέλουν την αναδιάρθρωση είναι η παρουσία της FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ, οι οποίες παρότι δεν ενδιαφέρονται για το αν το πρωτάθλημα γίνεται με 16 ή 14 ομάδες θεωρούν ανεπίτρεπτο για λόγους μικροσυμφέροντος και μικροπολιτικής να αλλάζουν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την στρατηγική του ποδοσφαίρου λίγους μήνες αφότου ελήφθησαν και χωρίς καν να εφαρμοστούν”.