Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, μίλησε για την αλλαγή στο κλίμα που θα επιφέρει η έλευση του Μιλίνκοβιτς, για την πίστωση χρόνου, που χρειάζεται ο νέος προπονητής, αλλά και το τι θα πρέπει να κάνουν οι «κίτρινοι» στο ματς με τον Λεβαδειακό για να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη.
Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Arena Fm 89,4»:
Για το τι μπορεί ν΄ αλλάξει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς μέχρι το ματς με τον Λεβαδειακό:
«Μπορεί να δώσει μια ώθηση στους παίκτες, ώστε να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την άσχημη κατάσταση, που έχει περιέλθει η ομάδα, μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια. Πρέπει να γνωρίσει το υλικό και το ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να μπορέσει να δώσει αυτά για τα οποία ήρθε στην ομάδα του Άρη, να του δώσει, δηλαδή, μία αγωνιστική ταυτότητα. Ελπίδα δική μου και των περισσότερων φυσικά είναι να παρουσιάσει ο Άρης ένα καλό πρόσωπο και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό».
Για το τι περιμένει ένας ποδοσφαιριστής, μετά από αλλαγή στον πάγκο της ομάδας: «Υπάρχουν διάφορες αλλαγές που μπορεί να συμβούν. Για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιριστής που είχε σίγουρη την παρουσία του στη βασική ενδεκάδα, με την έλευση ενός νέου προπονητή, αισθάνεται μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Στην αντίπερα όχθη, κάποιος, ο οποίος ήταν στην άκρη με τον παλιό προπονητή, έχει πλέον ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσει περισσότερο, προκειμένου ν΄ αποδείξει ότι ο προηγούμενος προπονητής είχε κάνει λάθος».
Για το πώς ωφελούνται οι παίκτες από μια αλλαγή προπονητή:
«Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι βγαίνουν κερδισμένοι και κάποιοι άλλοι,που είναι οι χαμένοι. Όλοι, πάντως, περιμένουν την ευκαιρία τους».
Για το αν είναι επιβεβλημένη η νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό:
«Τη φράση ότι ‘πρέπει να κερδίσουμε’ είναι πολύ δύσκολο να τη διαχειριστεί ο οποιοσδήποτε. Αναμφισβήτητα είναι επιβεβλημένη η νίκη επί του Λεβαδειακού, όπως και το ν΄ αλλάξει η εικόνα της ομάδας, που δεν ήταν καλή στα τρία πρώτα ματς, με εξαίρεση, ίσως, ένα καλό δεκαπεντάλεπτο πριν σκοράρει η Καλλονή. Δεν είδα καλά πράγματα από το σύνολο των παικτών. Αντιθέτως, είδα πολύ πίεση και άγχος, που δεν δικαιολογούνται στις πρώτες αγωνιστικές. Δεν δικαιολογείται να μην έχεις τη διάθεση να παίξεις ποδόσφαιρο. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ΄ όλα ένα παιχνίδι, που αν δεν το χαίρεσαι, δεν μπορείς να παρουσιάσεις τίποτε καλό».
Για το πού θεωρεί ότι θα κριθεί το ματς με τον Λεβαδειακό:
«Αυτά τα ματς κρίνονται τις περισσότερες φορές στις λεπτομέρειες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μεγάλο σκορ. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Άρη να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους στο αμυντικό κομμάτι και να μπορέσουν να είναι καλύτεροι στο επιθετικό κομμάτι. Ο Τάτος θα πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Επίσης, ο Ουντότζι αποτελεί μία μονάδα για τον Άρη και μπορεί να προσδώσει ποιότητα στις πτέρυγες. Για μένα, η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Σταυρόπουλος, ο οποίος έχει ‘άγνοια’ αυτήν την στιγμή. Όταν είσαι μικρός, παίζεις περισσότερο με το ένστικτο και δεν σκέφτεσαι τόσο. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες, τις οποίες θα πρέπει να δείξει μέσα στο γήπεδο. Χρειάζεται, πάντως, περισσότερη πρωτοβουλία και καλύτερο επιθετικό ποδόσφαιρο».
Για το γεγονός ότι ο Μιλίνκοβιτς είναι ο 27ος προπονητής, που έρχεται μέσα σε δέκα χρόνια στον Άρη:
«Αυτό κάτι δείχνει. Δεν υπάρχει καλή λειτουργία; Δεν γίνεται καλός σχεδιασμός; Κάτι σημαίνει, πάντως, αυτό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ψαχτούν όλοι μέσα στον Άρη και να δουν τι φταίει. Να κοιτάξουν το παρελθόν και να διδαχθούν από τα λάθη του τότε, προκειμένου να μην τα επαναλάβουν στο μέλλον. Βλέποντας τι κακό έχει γίνει και προσπαθώντας να βελτιώσεις τα λάθη, τότε μόνο μπορείς να πας μπροστά. Ο Μιλίνκοβιτς, πάντως, χρειάζεται πίστωση χρόνου και να δείξουν όλοι εμπιστοσύνη στις προπονητικές του ικανότητες».
Για τις ακαδημίες του συλλόγου είχε να πει:
«Αυτό που λείπει από τον Άρη είναι ένα ‘σπίτι’ για τις ακαδημίες του. Ένα γήπεδο, όπου θα προπονούνται η δεύτερη και η Τρίτη ομάδα. Είναι κάτι που είχα συζητήσει με τον κύριο Σκόρδα την περίοδο 2007-΄08, όταν και ήμουν στην ομάδα. Ο Άρης θα πρέπει να επενδύσει στις υποδομές του, να ‘φτιάξει’ δικούς του ποδοσφαιριστές και να προσπαθήσει ν΄ αξιοποιήσει το υλικό, που έχει».