Παπανικολάου: «Απομένει μια βραδιά, ένα ακόμα παιχνίδι, με τον κόσμο στο πλάι μας»

Μια Εθνική ομάδα βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των Ελλήνων σάρωσε τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς με 96-68 στο κατάμεστο ΣΕΦ και προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Μετά την αναμέτρηση, ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στη μεγάλη αξία που έχει μία επικράτηση κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο όπως οι Σλοβένοι, ενώ επεσήμανε πως ακόμη η «γαλανόλευκη» έχει ένα ματς, τον τελικό, ώστε να τελειώσει τη «δουλειά».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη «γαλανόλευκη» συγκέντρωση: «Αυτά τα παιχνίδια θέλουν συγκέντρωση και πίστη στο πλάνο. Το κάναμε, ήμασταν πιστοί σε αυτό, το κάναμε σε εξαιρετικό βαθμό. Ήρθε η νίκη απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που έχει δείξει το ταλέντο της. Δεν είναι μόνο ο Λούκα, έχουν μια δύσκολη ομάδα. Όμως, ήμασταν πολύ καλοί και στις δύο άκρες, βγάλαμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας: «Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, αρχικός μας στόχος ήταν να βρεθούμε στον τελικό, να έχουμε την ευκαιρία. Απομένει μια βραδιά, ένα ακόμα παιχνίδι, με τον κόσμο στο πλάι μας. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι στο πλευρό μας όλες τις μέρες. Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Για το αν έχει προτίμηση σε αντίπαλο: «Η φιλοσοφία που έχει περάσει στα αποδυτήρια, ξεκινώντας από τον προπονητή, είναι πως εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί, που πρέπει να είμαστε. Αν το κάνουμε αυτό θα παίζουμε όμορφο μπάσκετ».

To Top