Παναγούλιας: «Μπορεί να βελτιωθεί ο Άρης»

Τέτοιες μέρες πριν από 60 ολόκληρα χρόνια, ο Αλκέτας Παναγούλιας πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη. Σήμερα, στα 77 του, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη δεύτερη πατρίδα του, τις ΗΠΑ, αλλά δεν ξεχνά τους «κίτρινους» και μίλησε γι’ αυτούς στο novasports.gr.

Αποτραβηγμένος από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Αλκέτας Παναγούλιας απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά δεν παύει να παρακολουθεί τον Άρη όποτε μπορεί.

«Ο Άρης είναι η ομάδα μου. Τελευταία φορά τον είδα με τον ΟΦΗ. Ξέρεις, δεν περίμενα πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία, όμως βάσει αυτών που είδα στο ματς της Κρήτης, πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί», είπε στο novasports.gr, αναφερόμενος στους «κίτρινους».

Δεν παρέλειψε, όμως, να σχολιάσει με το δικό του τρόπο την λανθασμένη συμπεριφορά του Καστίγιο όταν έγινε αλλαγή στο ματς με τον Παναιτωλικό: «Ω, δεν είναι ωραία πράγματα αυτά»!

Όσο για την Σούπερ Λίγκα εν γένει, εξέφρασε την επιθυμία να βλέπει περισσότερα Ελληνόπουλα: «Βλέπω κάποιους αγώνες, αλλά ξέρεις κάτι; Στενοχωριέμαι, βλέποντας τόσους πολλούς ξένους στις ελληνικές ομάδες. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Εγώ θέλω να βλέπω Έλληνες να αγωνίζονται, διότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο άθλημα. Φέρνοντας τόσους πολλούς ξένους τι φαντάζεται ότι κερδίζει κανείς; Απολύτως τίποτα».

Ο Αλκέτας Παναγούλιας μίλησε και για το ξεκίνημά του ως ποδοσφαιριστής του Άρη, τα Χριστούγεννα του 1951: «Ήταν δύσκολα χρόνια τότε. Το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα παιχνίδι, μια διέξοδος από τα προβλήματα που απασχολούσαν τον καθένα μας και κανείς δεν τολμούσε να το δει πέρα απ’ αυτό. Εγώ είχα πάει στον Άρη πριν από το 1951, απλά εκείνο το διάστημα άρχισα να παίζω στην πρώτη ομάδα και αντιλαμβάνεστε τα συναισθήματά μου. Ε, κάπως έτσι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους».

Σε ό,τι αφορά στην Εθνική ομάδα, στον πάγκο της οποίας έζησε μεγάλες στιγμές, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί η Εθνική έχει βρει το δρόμο της. Δεν λείπει, πλέον, από καμία μεγάλη διοργάνωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ποδόσφαιρό μας. Δείχνει πρόοδο. Και δείχνει ότι οι Έλληνες όταν θέλουν, μπορούν να καταφέρουν πολλά».

Καταλήγοντας, έστειλε τις ευχές του στην πατρίδα: «Θα έρθω μια και καλή το καλοκαίρι, μαζί με την οικογένεια, να κάτσουμε κάποιες ημέρες, γιατί σας έχω επιθυμήσει!. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα, ο καινούριος χρόνος να φέρει ό,τι έχει ανάγκη ο καθένας και σύντομα θα τα πούμε από κοντά!».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top