Η συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στα μέλη της διοικούσας επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας έδωσε την αίσθηση ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, παρουσία μάλιστα των νομικών που χειρίζονται την υπόθεση του άρθρου 99.
Η προοπτική της διοίκησης Πρωτοδικείου σε διευρυμένο σχήμα – και όχι μόνο με τα μέλη της σημερινής διοικούσας επιτροπής – ήταν ένα από τα δύο βασικά θέματα συζήτησης στην συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως σας ενημερώσαμε σε άλλο ρεπορτάζ.
Στο τραπέζι έπεσε ένα σημαντικό θέμα, κομβικής σημασίας: τα μέλη της διοικούσας επιτροπής ζήτησαν και ζητούν διασφαλίσεις ότι δεν θα έχουν νομικά προβλήματα οι ίδιοι λόγω των συσσωρευμένων χρεών της ΠΑΕ, την ώρα που ο σύλλογος είναι προ των πυλών της υπαγωγής στο άρθρο 99.
Οι νομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις. Παράλληλα, υπάρχει ανοιχτή γραμμή με την Αθήνα και κυβερνητικά κλιμάκια, ώστε να αποσαφηνιστούν κάποια σημεία, τα όποια εφόσον ξεκαθαρίσουν, κατά τα σημερινά λεγόμενα, τότε ανοίγει οριστικά ο δρόμος για τη σύσταση διοίκησης Πρωτοδικείου.
Το… κλίμα αλλάζει και τα μέλη της σημερινής διοικούσας δείχνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι για την επιβίωση του Άρη, μέσα πλέον από τη συμμετοχή τους στη διοίκηση, η οποία θα διευρυνθεί ενδεχομένως και με άλλα μέλη. Θα είναι το επόμενο βήμα, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτήν τη στιγμή τυπικά στο διοικητικό συμβούλιο παραμένουν οι Θανάσης Αθανασιάδης, Αντώνης Ζαμπέτας, Χρήστος Γρόλλιος.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να γίνει και νέα συνάντηση ΠΑΕ και ΚΜΑ προκειμένου να τεθούν τα νέα δεδομένα και να προχωρήσει στη σύστασή του το νέο διοικητικό συμβούλιο Πρωτοδικείου, κάτω πάντα από τη στενή καθοδήγηση των νομικών.
Σε κάθε περίπτωση, όλα έχουν να κάνουν με την παράλληλη δράση της υπαγωγής στο άρθρο 99. Τα δυο θέματα συνδέονται άμεσα.
«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε κυρίως με αυτά τα θέματα που είναι πολύ πιο σημαντικά και ζωτικής σημασίας από όλα τα άλλα» σημείωνε με νόημα μέλος της διοικούσας επιτροπής.
Οι επόμενες μέρες κρίνονται κρίσιμες και καθοριστικές.
Σε περίπτωση, πάντως, που δεν προχωρήσουν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής (αν και το κλίμα επαναλαμβάνουμε είναι πλέον θετικό και προς την κατεύθυνση της συμμετοχής), τότε θα πρέπει η Κοινωνία Μελών, ίσως και μέσα από μια γενική συνέλευση, να βρει την επόμενη λύση.