Πίσω πάει καλά, μπροστά θέλει δουλειά…

Ο Άρης για δεύτερη φορά στα φιλικά προετοιμασίας του δεν σκόραρε, απόδειξη ότι επιθετικά δεν είχε την φρεσκάδα και την δημιουργικότητα για να κάνει φάσεις και να απειλήσει την εστία της Βέροιας. Το τελικό 0-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα ενός μέτριου ποιοτικά αγώνα, στο ντεμπούτο των Τάτου, Τσουμάνη, αλλά του υπό δοκιμή Καρανίκα.

Το πρώτο μέρος ήταν ίσως το πιο… αργό όλων των φιλικών για τον Άρη. Οι κίτρινοι δεν είχαν την ταχύτητα άλλων αγώνων, περιορίστηκαν σε ανούσια κατοχή μπάλας, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα άκρα τους με την παρουσία των Ουντότζι και Σταυρόπουλου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ανδρέας Τάτος προσπάθησε να “φτιάξει” παιχνίδι από το κέντρο, η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του στις επιθέσεις του Άρη, όμως οι κίτρινοι είχαν μόλις δύο καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο, μία με το σουτ του Μιχάλη Μανιά έξω από την περιοχή και μία με το σουτ του Τάτου, που μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.

Πέραν τούτου δεν απείλησαν την Βέροια, που κατάφερε να χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους όταν στο 12′ ο Μρντάκοβιτς έφυγε από κανονική θέση στην πλάτη της άμυνας του Άρη, έκανε παράλληλη σέντρα στην εστία του Διούδη και την τελευταία στιγμή ο Ηρακλής έδιωξε σε κόρνερ…

Όσοι περίμεναν κάτι καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, μάταια το έκαναν… Οι συνεχείς αλλαγές από τους δύο τεχνικούς και τα σκληρά μαρκαρίσματα, οδήγησαν σε πολλές διακοπές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός, να μην υπάρχει παιχνίδι. Ο Άρης φάνηκε λίγο πιο δημιουργικός όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Σουνάς, ο οποίος ήταν κινητικός και έβγαλε κάποιες κάθετες στον Αγγελούδη. Σε μία από αυτές, στο 76′ ο σέντερ φορ του Άρη βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ με το αριστερό δεν είχε δύναμη και κατέληξε στα χέρια του Αναστασόπουλου.

Η Βέροια είχε μια καλή στιγμή δύο λεπτά αργότερα όταν από φάουλ του Καλτσά η κεφαλιά του Τζημογιάννη πέρασε έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουζάνη.

Αυτές ήταν οι κυριότερες στιγμές στο δεύτερο μέρος, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε από το 52′ και ο Καρανίκας, στο δεξί άκρο της άμυνας, δίνοντας έτσι στον Χατζηνικολάου μια πρώτη εικόνα για το τι μπορεί να κάνει.

ΑΡΗΣ: Διούδης (60′ Μπουζάνης), Ηρακλής (55′ Καρανίκας), Τσουμάνης (70′ Μαργαρίτης), Κύργιας, Πουλίδο, Παπαδόπουλος (70′ Οικονομόπουλος), Έλσνερ (55′ Τριανταφυλλάκος), Σταυρόπουλος, Ουντότζι (Κοτσαρίδης), Τάτος (60′ Σουνάς), Μανιάς (60′ Αγγελούδης).

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Μπάρμπας (69′ Τζημογιάννης), Καλτσάς (79′ Ρίος), Μπαρκάν (74′ Μπεν), Αμαραντίδης, Γεωργιάδης (58′ Αποστολόπουλος), Σεντεμέντες, Όστοϊτς, Ντα Κόστα (46′ Γκιγιέρμο), Τραπ (69′ Βεργόνης), Μρντάκοβιτς (77′ Μάνος).

 

To Top