Πήρε τα οικονομικά στοιχεία ο Ηλιάδης, αύριο η ώρα των… αποδείξεων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μελών της Κοινωνίας με τον Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος δείχνει έτοιμος να εμπλακεί διοικητικά στον Άρη. Τα οικονομικά στοιχεία που ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ έχουν συγκεντρωθεί από την Κοινωνία Μελών, τα οποία πήρε ο ίδιος και αύριο αναμένεται να γίνουν πιο ουσιαστικές κινήσεις, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας το θέμα να έχει ξεκαθαρίσει.

Ο Δημήτρης Ηλιάδης ζήτησε από το  δ.σ. του φορέα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία από το λογιστήριο της ΠΑΕ, τα οποία θα του δώσουν σαφή εικόνα της κατάστασης. Tα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη σημερινή συνάντηση, η οποία αποτέλεσε το πρώτο αποφασιστικό βήμα, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρωθεί θετικά ή αρνητικά το θέμα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ πήγε στα γραφεία του φορέα, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και πήρε όλα τα οικονομικά στοιχεία που ζήτησε.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, προκειμένου αφού ο Ηλιάδης διαπιστώσει ποια είναι σχεδόν με ακρίβεια η οικονομική κατάσταση να κάνει την επόμενη καθοριστική κίνηση. Στην αυριανή συνάντηση τα μέλη του φορέα θα ζητήσουν από την πλευρά τους στοιχεία και αποδείξεις ότι ο Ηλιάδης μπορεί να σηκώσει το οικονομικό φορτίο. Ανάλογα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει και εφόσον πειστούν ότι όσα υπόσχεται μπορούν να υλοποιηθούν το θέμα θα προχωρήσει.

Τα μέλη του φορέα δεν ήθελαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, ζητώντας να υπάρξει υπομονή από όλους μέχρι να ολοκληρωθεί το θέμα, είτε θετικά, είτε όχι.

Υπενθυμίζουμε ότι εάν ο Ηλιάδης αποφασίσει να εμπλακεί και συμφωνήσει ο φορέας, η διαδικασία θα είναι η εξής:

1. Θα καταβάλει άμεσα ένα ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες.

2. Θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία από τη γενική συνέλευση της Κοινωνίας. Σίγουρα μια διαδικασία που απαιτεί μέρες.
3. Θα ξεκαθαρίσει εάν θα είναι ο ίδιος στην ΠΑΕ ή εκπρόσωπος του, από τη στιγμή που μένει τα τελευταία 20 χρόνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

4. Θα καθοριστεί το πλαίσιο των ασφαλιστικών δικλείδων ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ηλίάδη.

Από κει και πέρα σε ότι αφορά το ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλιάδης διαβεβαίωσε τα μέλη του φορέα ότι  κάθε περίπτωση ο Άρης, έχοντας τις λύσεις για να κλείσει ευνοϊκά το θέμα.

 

To Top