ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χρήστος Σαμαράς blog-ΑΡΗ: Ο Άρης μέχρι και τελικό με καλύτερη διαιτησία!

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης από κοινού με τον προπονητή Γιάννη Καστρίτη αποφάσισε να συμμετάσχει η ομάδα έστω και με μικρό σχετικά μπάτζετ πέρα από το Ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο και στην Ευρώπη. Τότε κρίθηκε η απόφαση αυτή σαν τολμηρή αλλά δεν ήταν δυνατόν για το πρεστίζ της ομάδας να μείνει ακόμη έναν χρόνο εκτός Ευρώπης.

Τώρα που όλα τελείωσαν σε αυτήν την αγωνιστική χρονιά η εν γένει παρουσία της ομάδας κρίνεται επιτυχημένη. Στην Ευρώπη η ομάδα προχώρησε αρκετά ενώ και στο κύπελλο έφθασε στην τετράδα και ίσως θα μπορούσε να φθάσει και στον τελικό αν είχε καλύτερη αντιμετώπιση από την διαιτησία.

Και ερχόμαστε στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Οι κίτρινοι τα προηγούμενα χρόνια τερμάτιζαν έβδομοι η όγδοοι στην κανονική διάρκεια .

Άρα η παρουσία τους στα play off ήταν τυπική αφού απο την πρώτη φάση έπεφταν πάνω στους δυο ισχυρούς του Αττικού Λεκανοπεδίου και έφευγαν πρόωρα απο την μάχη για κάτι καλό .

Φέτος τα πράγματα ήταν σαφώς πολύ καλύτερα αφού η ομάδα με όπλο την μαχητικότητα των παικτών της και την καυτή έδρα της κατάφερε να μπεί στην τετράδα και να τερματίσει τελικά τέταρτη κάτι που είχε να συμβεί απο το 2017 . Θα μπορούσε και τρίτος αν την τελευταία στιγμή στο μάτς του Περιστερίου δεν έμενε εκτός ο Γκάλινατ.

Βέβαια ο Άρης πέρα απο το αγωνιστικό είχε να αντιμετωπίσει και τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος και η διοίκιση στην προσπάθεια του νοικοκυρέματος δεν ήθελε επ ουδενί λόγο να κάνει υπερβάσεις σε παίκτες και να χρεώσει την ανώνυμη εταιρία με νε νέα χρέη . Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό αλλά ήδη χάρις σαυτήν την σωστή πολιτική τα χρέη προς τρίτους που οφειλόταν στο παρελθόν είναι πλέον πολύ λίγα .

Το μοναδικό πρόβλημα είναι τα χρέη προς το δημόσιο και οι δόσεις για τις οποίες η διοίκηση προσπαθεί να τις κάνει περισσότερες και να μικρύνει το μηνιαίο ποσό που πληρώνει…

Στα οικονομικά η διοίκηση παίρνει πολύ καλό βαθμό και αξίζουν συγχαρητήρια σε κάποιους ανθρώπους που κατάφεραν να διορθώσουν κάποια πράγματα που κάθε καλοκαίρι ταλαιπωρούσαν την ΚΑΕ ( θυμάστε τα ban που έβαζε η FIBA) λόγω των σοβαρών λαθών στο οικονομικό των φωστήρων που πέρασαν απο την διοίκηση στο παρελθόν .

Πάντως ο Άρης ήταν τυχερός που στο τιμόνι του ήταν ένας νέος ηλικιακά προπονητής ο Γιαννης Καστρίτης που αφενός μεν ήξερε καλά την ομάδα λόγω της παρουσίας του και την προηγούμενη χρονιά στο τιμόνι της αλλά και αφετέρου αποδείχθηκε ότι ξέρει να επιλέγει ξένους παίκτες μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της ΚΑΕ και χωρίς να ξεφεύγει το μπάτζετ. Ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να περάσει στους παίκτες του την νοοτροπία ότι θα πρέπει να τα δίνουν όλα στην άμυνα και ο ΑΡΗΣ στον τομέα αυτό τα πήγε περίφημα και πήρε νίκες περιορίζοντας τα επιθετικά ατού των αντιπάλων .

Και αν ο Καστρίτης πέρασε αυτό στους παίκτες του ευτύχησε επιθετικά να έχει η ομάδα του δυο απο τα πυροβόλα του πρωταθλήματος τον Βασίλη Τολιόπουλο ( Σε 26 αγώνες πέτυχε 350 πόντους ) και τον Ρομπέρτο Γκάλινατ ( σε 23 αγώνες είχε 339 π).
Πάντως και φέτος τον θαυμασμό κέρδισε και πάλι ο κόσμος του ΑΡΗ καθώς στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίίδια έκανε sold out και ήταν κοντά στηνομάδα και στα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε ο ΑΡΗΣ εντός και εκτός συνόρων…

Μπορεί να τελείωσε η αγωνιστική χρονιά αλλά διοίκηση και τεχνική ηγεσία απο σήμερα κιόλας έχουν να λύσουν κάποια προβλήματα και αυτό είναι της ανανέωσης των συμβολαίων κάποιων παικτών που είναι να κρατηθούν και για την επόμενη χρονιά ( Να σημιεώσουμε οτι δεσμευμένοι με συμβόλαιο είναι μόνο ο Περσίδης και ο Φίλιος) με πρώτο και καλύτερο τον Τολιόπουλο.

Ηδη προτάθηκε τριετές συμβόλαιο στον Έλληνα διεθνή απο τον Φεβρουάριο αλλά θα του γίνει πιο βελτιωμένη πρόταση Για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον και απο δυο ομάδες που παίζουν Ευρωλίγκα όμως πέρα απο το οικονομικό ο Βασίλης θέλει να έχει και μεγάλο χρόνο συμμετοχής κάτι που του δίνει ο Άρης και δεν είναι σίγουρο ότι θα του δώσουν οι άλλοι.

Ο Άρης και την επόμενη χρονιά θα παίξει και στην Ευρώπη και μάλλον στο Eurocup αν και υπάρχει και απο BCL ενδιαφέρον για συμμετοχή των κιτρινόμαυρων και σε εκείνη την διοργάνωση και μάλιστα να πάει ακόμη καλύτερα.

To Top