ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Χρήστος Σαμαράς blog-ΑΡΗ: Η διαχείριση της μεγάλης νίκη και η μεγάλη προσοχή όλων

Ο θρίαμβος του ΑΡΗ μέσα στο “Νίκος Γκάλης” του ΟΑΚΑ επί του αήττητου  στο Ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι την περασμένη Δευτέρα ΠΑΟ έφερε ευφορία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και αυτό ήταν φυσιολογικό, αφού είχε προηγηθεί  μια μεγάλη νίκη στο Eurocup μέσα στην Γερμανία επί της Ουλμ.

Δυο νίκες μέσα σε λίγες μέρες που έδωσαν στην μεν Ευρώπη την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού που μετέχει ,στο δε Ελληνικό πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Αν και έχασε στην Γερμανία τον καλύτερο επιθετικό του παίκτη τον Ρομπέρτο Γκάλινατ ο ΑΡΗΣ του Γιάννη Καστρίτη  απέδειξε ότι είναι ομάδα και στηρίζεται φέτος σε όλους τους παίκτες του που πέρα από το ταλέντο τους παίζουν και με ψυχή.

Βέβαια ακόμη δεν τελείωσε τίποτε και ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι την υλοποίηση των στόχων. Θα σταθώ στην δήλωση του Λευτέρη Αρβανίτη του προέδρου του Ερασιτέχνη και αντιπροέδρου της διοίκησης της ΚΑΕ, ο οποίος τόνισε: “Χαμηλά την μπάλα , να είμαστε, ταπεινοί, ενωμένοι ,συσπειρωμένοι γύρω από τους θεσμούς του συλλόγου ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Μην ξεχνάτε ότι πολύ εύκολα μπορούμε να ξαναβρεθούμε στο 2019”.

Γνωρίζει, καθώς ζει και αναπνέει κοντά στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και ο ΑΣ είναι ο στυλοβάτης της προσπάθειας που γίνεται και φθάνει προς το τέλος (ως προς τις οφειλές προς τους τρίτους τουλάχιστον) από τα οικονομικά λάθη του παρελθόντος που χρέωσαν την ΚΑΕ.

Γιατί το αγωνιστικό είναι σε δεύτερη μοίρα με πρώτη αυτό της οικονομικής εξυγίανσης. Και εκεί η διοίκηση με την συνδρομή κυρίως του Αχιλλέα Ρουσιαμάνη τα πηγαίνει περίφημα.

Τώρα βέβαια, αν και αυτή η ομάδα έχει το έκτο μπάτζετ της κατηγορίας, τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά.

Γιαυτό ο κόσμος που ήταν κοντά και στα δύσκολα θα πρέπει να στηρίζει την προσπάθεια ακόμη και αν έρθει κάποιο άσχημο αποτέλεσμα. Στο Ουλμ αυτός ο κόσμος έκανε τους Γερμανούς οπαδούς να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Την Τετάρτη το θρυλικό Παλέ με αντίπαλο την Τρέντο και την Κυριακή με αντίπαλο τον συμπολίτη θα θυμίσει και πάλι στιγμές του ένδοξου παρελθόντος.

To Top