ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Χοτζ με δυνατό “όπλο” το τρίποντο

Ο Άρης συμφώνησε με τον Ντι Μόι Χοτζ ποντάροντας στην ικανότητά του στα τρίποντα.

Αυτό είναι εξάλλου το κύριο χαρακτηριστικό του Χοτζ και ακολουθεί η αμυντική ικανότητά του παράλληλα των ηγετικών χαρακτηριστικών.

Μετακομίζοντας στη G League έπαιξε συνολικά 30 αγώνες με τις θυγατρικές ομάδες των Λέικερς και των Πόρτλαντ Μπλέιζερς έχοντας 12.6 πόντους ανά αγώνα με 35.4% στο μακρινό σουτ κυρίως όμως με δύο κλεψίματα κατά μέσο όρο καθώς κι αυτός ο τομέας συμπεριλαμβάνεται στο ρεπερτόριό του.

Φέτος αγωνίστηκε στο summer league με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε καθώς χρησιμοποιήθηκε σε δύο αγώνες έχοντας 6.5 πόντους κατά μέσο όρο με 37.5% στο τρίποντο. Η περιορισμένη συμμετοχή του στο summer league ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα της υπόθεσής του.

Η καταγωγή του Ντιμόι Χοτζ είναι από την κωμόπολη Τορτόγια των Βρετανικών Παρθένων Νησιών, εκεί άρχισε να παίζει μπάσκετ και πριν την ενηλικίωσή του αποφάσισε τη μετακόμισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχοντας κατασταλάξει στην απόφαση επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Στο high school κατέκτησε ένα σωρό ατομικές διακρίσεις, αυτές του εξασφάλισαν υποτροφίες στα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Αρχικά πήγε στο New Mexico (2017-18), στη συνέχεια μετακόμισε στο Stage College της Φλόριντα όπου είχε 22.3 πόντους κατά μέσο όρο και μετά από δύο σεζόν εκεί πήγε στο πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ. Κι εκεί έκανε τρομερές εμφανίσεις με highlight την επίδοση των 46 πόντων με δέκα εύστοχες προσπάθειες τριών πόντων εκ των οποίων οι οκτώ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα απέναντι στο Πέρντιου.

Μετά από δύο σεζόν στο Κλίβελαντ έκλεισε την πανεπιστημιακή πορεία του στο Μιζούρι με 14.7 πόντους ανά αγώνα κι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα και κλεψίματα ανά αγώνα. Παρά τις εμφανίσεις του σε κολεγιακό επίπεδο δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ (2023), αλλά τον Ιούλιο του 2023 υπέγραψε two way contract στους Λέικερς ενώ στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους έγινε ο πρώτος αθλητής με καταγωγή από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ.

To Top