Ο Φερστάπεν κατηγορείται ότι έπαιζε sim racing μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής

Ο Μαξ Φερστάπεν, παρότι οδηγούσε τη βαρέως ανανεωμένη Red Bull RB20 στο GP της Ουγγαρίας, δεν είχε απαντήσεις για την ταχύτητα της McLaren -που έκανε το 1-2 με τον Όσκαρ Πιάστρι και τον Λάντο Νόρις-, ενώ την ίδια στιγμή η λανθασμένη του στρατηγική τον άφησε πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον στη μάχη της 3ης θέσης του βάθρου.

Ο Ολλανδός ήταν εξαιρετικά επικριτικός στη ραδιοεπικοινωνία για τη στρατηγική που επέλεξε η ομάδα του, βρίζοντας συχνά τον μηχανικό του Τζιανπιέρο Λαμπιάσε, ενώ στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα είπε ότι όσοι του ασκούν κριτική για αυτό -και για τη σύγκρουσή του με τον Χάμιλτον 7 γύρους πριν το τέλος- “μπορούν να πάνε να γαμ***”.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, σχολιαστής της γερμανικής τηλεόρασης, καθώς και άλλοι σχολιαστές της F1, εξέφρασαν την άποψή τους ότι εν μέρει οι αντιδράσεις θυμού του Φερστάπεν να οφείλονται στο γεγονός ότι του έλειπε ύπνος διότι ξενύχτησε το βράδυ του Σαββάτου συμμετέχοντας σε διαδικτυακούς αγώνες αυτοκινήτων.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, δεν αρνήθηκε το ξενύχτι του Ολλανδού, αλλά είπε: “Είχε μείνει ξύπνιος και πιο αργά στην Ίμολα, δεν ξέρω πότε πρόλαβε να συμπληρώσει τον ύπνο του, και κέρδισε τον αγώνα. Ο Μαξ έχει διαφορετικό πρόγραμμα από μένα ή από άλλους σχετικά με την ώρα που πάει για ύπνο, κι αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για εκείνον”.

To Top