Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να αγοράσει τους Μπόστον Σέλτικς

O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ενδιαφέρεται να αγοράσει τους Μπόστον Σέλτικς

Μετά την κατάσταση και του 18ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους οι Μπόστον Σέλτικς έγιναν ο οργανισμός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του NBA, μιας και πριν την φετινή σεζόν μοιράζονταν την κορυφή με τους Λος Άντζελες Λέικερς -που πλέον με 17 δακτυλίδια έμειναν στην δεύτερη θέση των χρονικών.

Ο Βικ Γκρούσμπεργκ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Βοστώνης, είχε σκεφτεί εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να πουλήσει το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο των Μπόστον Σέλτικς, που κατέχει από το 2003. Απλώς η απόφασή του ήρθε το καλοκαίρι του 2024.

Ήδη με το που μπήκε το… πωλητήριο, πολλοί επίδοξοι μνηστήρες εμφανίστηκαν με το όνομα του Ίλον Μασκ, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη σύμφωνα με το Forbes, με περιουσία που προσεγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια και ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ (τέως Twitter), να πέφτει στο τραπέζι.

Έχουν ακουστεί και τα ονόματα πολλών και… τρανών επενδυτών για την τέταρτη πιο ακριβή ομάδα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπως του Στιβ Πελιούκα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην ομάδα του Boston Basketball Partners, ως ο τρίτος με το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών και του Τζον Χένρι, όμως ένας άνθρωπος φαίνεται να πρωταγωνιστεί πλέον στις συζητήσεις και δεν είναι άλλος από τον Τζεφ Μπέζος.

Ο Μπιλ Σίμονς ήταν εκείνος που έβαλε τον ιδιοκτήτη της Amazon κι έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνάει τα 210 δισεκατομμύρια δολάρια στο κάδρο των διαπραγματεύσεων.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα… βουητό, νομίζω αληθινό, για τον Τζεφ Μπέζος και την αγορά των Σέλτικς. Νομίζω ότι είναι αληθινό. Και πιστεύω ότι καλύπτει τις προϋποθέσεις», είπε ο Σίμονς στο podcast του. Εξάλλου ο Τζεφ Μπέζος έχει δείξει και στο παρελθόν ενδιαφέρον σχετικά με επενδύσεις γύρω από τον αμερικάνικο αθλητισμό και συγκεκριμένα στον χώρο του NFL.

To Top