ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τάσος Πακλατζής σχολιάζει στο PRESSARIS: “Πένθος” τέλος για τον Άρη! Αυτοκριτική, ανοιχτά χαρτιά και δράση

Ο Τάσος Πακλατζής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα έγιναν και… δεν έγιναν στον τελικό του κυπέλλου…

Αναλυτικά:

Τώρα που η σκόνη έκατσε, μπορούμε να ρίξουμε μια πιο ψύχραιμη ματιά στα πεπραγμένα της σεζόν που τελείωσε με το χειρότερο τρόπο για τον Άρη. Μια λογική προσέγγιση θα ήταν ίσως η ανάλυση του ατυχούς προγραμματισμού από το περασμένο καλοκαίρι, θέματα τα οποία έχουμε προσεγγίσει πολλάκις μέσα από διαφορετικά πρίσματα.

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΚΛΑΤΖΗ

Είναι όμως του παρόντος ο παράγοντας αυτός να στοιχειώνει ακόμα περισσότερο το μυαλό του κόσμου; Η απογοητευτική… τελική ευθεία, άνοιξε έναν κύκλο συζητήσεων και εσωστρέφειας, κάτι αναμενόμενο με τον τρόπο που ήρθε. Θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ομάδα, όπως γίνεται συχνά όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η λεπτή ισορροπία μεταξύ της διαιώνισης του αφορισμού και της εποικοδομητικής σχεδίασης με πρωταρχικό σκοπό την ανασύνταξη.

Είναι τουλάχιστον άστοχο ή αν θέλετε αυτοκαταστροφικό να… κλαίει κανείς πάνω από το χυμένο γάλα. Το ζητούμενο είναι το τι μπορεί να αλλάξει θεαματικά προς το καλύτερο την ώρα που όλοι γνωρίζουμε το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις νόρμες που οφείλει να ακολουθεί κανείς προκειμένου να διαφυλαχτεί από τις κακοτοπιές, προασπίζοντας τα συμφέροντά του.

Έχοντας ως δεδομένο την αλλαγή των ισορροπιών που αναμένονται, ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει τις συμπληγάδες που ούτος ή άλλως περνάει κάθε χρόνο. Η μόνη λύση είναι να ενεργοποιήσει ο σύλλογος κάθε ενεργό του κύτταρο. Η διοίκηση να ανοίξει τα χαρτιά της προχωρώντας επιδραστικά σε κάθε είδους «άνοιγμα» που ενδεχομένως επιδιώξει, προβάλλοντας σκέψεις, δράσεις και φιλοδοξίες για το άμεσο μέλλον.

Αυτή τη χρονική περίοδο, ο Άρης χρειάζεται μια έντονη και ουσιαστική αυτοκριτική. Επίσης, είναι επιβεβλημένο να μαζέψει κάθε κομμάτι και να σηκώσει κεφάλι. Να θωρακιστεί για την επόμενη μέρα, που αν τον βρει λαβωμένο, θα επιτρέψει σε κάθε όψιμο φίλο, ή δηλωμένο εχθρό να τον διαβάλει…

Το ουσιαστικότερο ερώτημα έχει να κάνει με την συσπείρωση όλων γύρω από την ομάδα. Υπάρχουν πολλές φωνές, υπάρχει σαφώς απογοήτευση, θυμός, αγανάκτηση. Όλα δικαιολογημένα. Στον αντίποδα, η κατάσταση αυτή δεν ευνοεί τον οργανισμό. Το πένθος τελείωσε και κοιτάμε όλοι μπροστά. Η διοίκηση έχει αποκλειστικά τον πρώτο λόγο. ‘Όχι στο «δις εξαμαρτείν». Έρχεται μια δύσκολη αγωνιστικά χρονιά που πρέπει να βρει τον Άρη δυνατό και ενωμένο.

Συνεχίζουμε…

To Top