Ο Σρέντερ σημαιοφόρος της Γερμανίας στην Τελετή Έναρξης

Μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένας ακόμα μπασκετμπολίστας θα έχει την τιμή να γίνει σημαιοφόρος για τη χώρα του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ο λόγος για τον Ντένις Σρέντερ, που θα κρατήσει περήφανα τη σημαία της Γερμανίας, όντας, μάλιστα, ο πρώτος μαύρος αθλητής που θα υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο για τη χώρα του.

Παράλληλα, ο Σρέντερ θα γίνει ο μόλις δεύτερος μπασκετμπολίστας που θα γίνει σημαιοφόρος της Γερμανίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι, που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο το 2008 στο Πεκίνο.

Μαζί με τον Σρέντερ θα είναι και η Γερμανίδα τζουντόκα, Άννα-Μαρία Βάγκνερ. Να σημειωθεί πως η επιλογή έγινε κατόπιν ψηφοφορίας, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό και όχι με απευθείας ανάθεση από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας.

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία, με το νούμερο να αυξάνεται κατακόρυφα, αφού στην αντίστοιχη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, είχαν ψηφίσει περί τις 120.000 άνθρωποι.

To Top