ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ραούλ Μπράβο μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες: “Τώρα είμαι διακοσμητής εσωτερικών χώρων” (video)

Ο άλλοτε αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ Μπράβο που είχε παίξει και στη χώρα μας αγωνιζόμενος για τον Ολυμπιακό, τον Άρη και τη Βέροια, είχε απαλλαχθεί πριν από μερικούς μήνες από την κατηγορία για στημένους αγώνες τη διετία 2017-19.

Σήμερα, ο Ραούλ Μπράβο στα 43 του πλέον, ζει ευτυχισμένος στη συνταξιοδότησή του στη γενέτειρά του Γκάντια. Απέχει από το ελίτ ποδόσφαιρο και σε συνέντευξή του στην ισπανική «As» αποκάλυψε τη νέα του επαγγελματική ζωή.

«Πριν ήμουν διακοσμητής εσωτερικών χώρων και τώρα είμαι διακοσμητής εσωτερικών χώρων. Όταν αποσύρθηκα, είπα στον εαυτό μου: “Τι να κάνω τώρα;” Όταν αφήνεις το ποδόσφαιρο, η πρώτη χρονιά είναι πολύ περίπλοκη. Δεν ξέρεις καν πού βρίσκεσαι. Πολύ άσχημο συναίσθημα. Συμβαίνει σε όλους τους παίκτες. Μου άρεσε να στολίζω σπίτια, να τα σκέφτομαι και να τα σχεδιάζω. Όταν όμως έφτασε ένας πελάτης, με ρώτησαν πού το είχα σπουδάσει και τι προετοιμασία είχα. Τους είπα: “Πουθενά”. Ήταν περίπλοκο», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός για να αναφερθεί στη συνέχεια και στο πέρασμα του από την Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα πέρασα τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, άλλα τέσσερα στον Άρη, επίσης στη Βέροια. Το πιο αξιοπερίεργο με την Ελλάδα είναι ότι την πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό, η κλήρωση μας έβαλε στο Champions League με τη Ρεάλ. Εκεί είπα “θα επιστρέψω στο Μπερναμπέου μου για να παίξω”. Οι οπαδοί είναι πολύ καλοί μαζί μου. Αλλά στο δεύτερο γύρο στην Αθήνα, ο Σέρχιο Ράμος με τραυμάτισε κατά λάθος. Ήταν τυχαίο. Με χτύπησε στη γάμπα και έσπασα ένα κόκαλο και τα πάντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της μεγάλης συνέντευξής του στην «As», ο Ραούλ Μπράβο κλήθηκε να μιλήσει και για τους οπαδούς των ελληνικών ομάδων και για το κλίμα που επικρατεί στα γήπεδα.

«Νομίζω ότι είναι λίγο προϊστορικά. Στις κερκίδες υπάρχει πολλή ένταση και πολλή ιστορία, αλλά δεν μπορεί στο αθηναϊκό ντέρμπι να μην μπορεί να μπει κανείς από την αντίπαλη ομάδα στο γήπεδο. Σε έναν πολιτισμένο κόσμο όπως αυτός που ζούμε, δεν είναι φυσιολογικό να είμαστε έτσι και να μην μπορείς να πας με τα παιδιά σου. Οι άνθρωποι ζουν εκεί όπως ζούσαν εδώ πριν από 30 χρόνια».

Ο Ραούλ Μπράβο ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης. Από το 2001 έως το 2007, φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας των «μερένγχες» σημειώνοντας τέσσερα τέρματα σε 77 εμφανίσεις, ενώ το 2003 είχε δοθεί δανεικός στη Λίντς. Το 2007 ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας, όπου και φόρεσε μέχρι το 2011 τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας 57 συμμετοχές.

Το 2014 εντάχθηκε στη Βέροια για να καταγράψει 31 εμφανίσεις, με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ, προτού μεταβεί έναν χρόνο αργότερα στον Άρη, στον οποίο και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του, έχοντας 17 συμμετοχές κι ένα γκολ.

To Top