ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο νόμος του Μορόν! Ο Άρης «σκούπισε» (2-0) τη Λαμία και έπιασε κορυφή!

Σοβαρός και πειθαρχημένος ο Άρης καθάρισε το ματς με τη Λαμία για την 7η αγωνιστική με 2-0 από το ημίχρονο, χάρη σε δύο υπέροχα γκολ του Λορέν Μορόν στο 4΄και το 43′ με τους κιτρινόμαυρους να αναρριχώνται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πίεσε από την αρχή και δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλο ο Άρης ο οποίος επέβαλε τον ρυθμό του, δεν αγχώθηκε, πέτυχε ένα γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα και ένα ακόμη πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με τον πρώτο σκορερ της ομάδας, τον Λορέν Μορόν.

Οι κιτρινόμαυροι με… σπασμένα φρένα έκαναν την τρίτη του σερί νίκη και η ολοκλήρωση της βραδιάς τους βρίσκει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΧΟΥΑΝΚΑΡ ΚΑΙ ΡΟΟΥΖ

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάθηκε ο Άρης στο ματς με τη Λαμία με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αυτό του Φρίντεκ ο οποίος έμεινε εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας. Ο Κουέστα παρέμεινε στην εστία, ο Μοντόγια στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρόουζ προτιμήθηκε από τον Φαμπιάνο στο πλευρό του Μπράμπετς και ο Χουάνκαρ αντικατέστησε τον Φρίντεκ αριστερά. Μόντσου και Σιφουέντες παρέμειναν το δίδυμο στον άξονα, με τον Μανού Γκαρθία σε επιτελικό ρόλο. Ντιαντί και Σίστο στα άκρα και ο Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ… ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Λορέν Μορόν. Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν φάουλ από δεξιά με τον Μόντσου να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Μορόν έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους κίτρινους με τη μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΝΤΙΑΝΤΙ

Λίγα λεπτά μετά το πρώτο γκολ οι κίτρινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για ακόμη ένα γκολ αυτή τη φορά με τον Ντιαντί που βγήκε φάτσα με τον Κόστιτς μετά από υπέροχη κάθετη του Μάνου Γκαρθία με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να τον σταματά.

ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ Ο ΑΡΗΣ

Από το γκολ και έπειτα ο Άρης έλεγξε τον ρυθμό και δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο. Οι κίτρινοι είχαν καλή ανάπτυξη και με εξαίρεση δύο φορές που η Λαμία πάτησε στην περιοχή του Κουέστα δεν απειλήθηκε. Μάλιστα είχε μία καλή στιγμή με τον Σιφουέντες στο 35, το σουτ του οποίου πέρασε εκτός της εστίας του Κόστιτς.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΟΡΟΝ ΚΑΙ 2-0

Ο Άρης ακριβώς πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών πέτυχε και δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Λορέν Μορόν να χτυπά τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Ισπανός φορ υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από ωραία κάθετη του Σιφουέντες και με ένα δυνατό πλασέ με το δεξί νίκησε τον Κόστιτς για το 2-0.

ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε χαλαρό ρυθμό για τους κιτρινόμαυρους οι οποίοι δεν απείλησαν αλλά και δεν απειλήθηκαν. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έθεσε τον δικό της ρυθμό, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και παρόλο που δεν απείλησε με αξιώσεις της εστία του Κόστιτς, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΟΥΑΪΣΟΝ

Στο 87′ πέρασε στο ματς για τον Άρη ο νεοαποκτηθείς Κουάισον, ο οποίος είχε να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Δεκέμβριο του 2023 όταν είχε παίξει με την Αλ Ετιφάκ. Το σκορ μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε και έτσι ο Άρης έφτασε την τρίτη του σερί νίκη στη Stoiximan Super League και τέταρτη σε όλες τις διοργανώσεις βρισκόμενος στην πρώτη θέση με 14 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (72′ Νταρίντα), Ντιαντί (72′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Σίστο (62′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87′ Κουάισον)

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς, Ραντόνια, Νούνιες, Δοϊρανλής, Μπίκοφ, Ρινγκ, Γκουίντο

 

 

To Top