ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μέξας στο PRESSARIS: “Αυτός είναι ο Ντε Τζούλιους που επέλεξε ο Άρης”!

Ο Κώστας Μέξας είναι ο άνθρωπος, που έφερε πέρυσι τον Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους στην Ελλάδα, επιλέγοντάς τον για το Λαύριο και δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Επομένως είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να σκιαγραφήσει το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικανού παίκτη, που έχει συμφωνήσει να αγωνιστεί στον Άρη.

Μιλώντας στο PRESSARIS, ο 47χρονος προπονητής της ομάδας της Λαυρεωτικής επεσήμανε αρχικά για τον 25χρονο πόιντ γκαρντ:

“Είναι ένα ταλαντούχο παιδί. Το βασικότερο προτέρημά του είναι ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ”.

Αναλύοντας περισσότερο τον Ντε Τζούλιους τόνισε: “Ξεκινώντας από το αμυντικό κομμάτι, η άμυνά του πάνω στην μπάλα μπορεί να είναι πολύ καλή και είναι κάτι, που και ο προπονητής του Άρη θέλει από την ομάδα του, σε μεγάλο βαθμό, οπότε μπορεί να την βοηθήσει πολύ, στον τομέα αυτό.

Όσον αφορά την επίθεση, είναι ένα παιδί, που έχει ικανότητα στο σκοράρισμα, με διάφορους τρόπους.

Νομίζω ότι ο καλύτερός του είναι το pull up σουτ, είτε από το δίποντο από μέση απόσταση, από τα τέσσερα-πέντε μέτρα, μετά από πικ εν ρολ, είτε με το ένας εναντίον ενός, είτε με το τρίποντο. Όπως και τα τελειώματα με floater, σχετικά κοντά στο καλάθι. Δεν είναι τόσο καλός στα τελειώματα, με επαφές”.

Ο Μέξας πρόσθεσε για τον απόφοιτο του Σινσινάτι πως “έχει βελτιώσει αρκετά το κομμάτι ‘διαβάσματος’ και δημιουργίας από το πικ εν ρολ και τις αντιδράσεις του, ανάλογα με το τι άμυνα βρίσκει μπροστά του.

Φυσικά υπάρχει χώρος βελτίωσης σε όλο το αγωνιστικό του πλαίσιο και είναι λογικό, είναι μικρός ακόμα, μετά από την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα παιδί, που έχει πολύ καλό work ethic. Δουλεύει αρκετά, δουλεύει επιπλέον και μόνος του.

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι “έχει κίνητρο μεγάλο να παίξει μπάσκετ. Πρέπει να βελτιώσει λίγο το κομμάτι του leadership, σε σχέση με την ομάδα και το πως τραβάει σαν πλέι μέικερ την υπόλοιπη ομάδα. Αλλά νομίζω ότι το potential, που έχει είναι αρκετά καλό.

Κι έδειξε στο ένα επίπεδο, χαμηλότερο απ’ αυτό που είναι αυτή τη στιγμή ο Άρης και στην Ελλάδα και στη Γερμανία ότι είναι ένα παιδί, που έχει δυνατότητες και μπορεί να σταθεί και στο παραπάνω επίπεδο.

Μακάρι να τα καταφέρει με τη φανέλα του Άρη, να κάνει το βήμα στην καριέρα του και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα”.

To Top