Ο Λαουτάρο Μαρτίνες υπέγραψε την κατάκτηση του Copa America για την Αργεντινή (video)

Σε έναν επεισοδιακό τελικό, η Αργεντινή κατέκτησε το Copa America, επικρατώντας της δυνατής Κολομβίας στην παράταση με 1-0 και πανηγύρισε τον 16ο τίτλο της στη διοργάνωση, αφήνοντας δεύτερη την Ουρουγουάη με 15 κατακτήσεις.

Ο τελικός ξεκίνησε με 70λεπτη καθυστέρηση εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που υπήρξαν ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία, με την Κολομβία να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας από νωρίς την Αργεντινή.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ωστόσο φώναξε παρών όταν χρειάστηκε και κράτησε όρθια την «Αλμπισελέστε» στο κακό της διάστημα, με τους Αργεντινούς να ισορροπούν στην συνέχεια, χωρίς όμως να απειλήσουν την εστία του Καμίλο Βάργκας. Το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, το ματς έδειξε να στραβώνει για την Αργεντινή, αφού ο ηγέτης της «Αλμπισελέστε», Λιονέλ Μέσι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο ξεσπώντας σε κλάματα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κι έτσι το τελικό 0-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί… μίλησε ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο «μπομπέρ» της Ίντερ και πρώτος σκόρερ του τουρνουά, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 96ο λεπτό και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να βρεθεί σε θέση βολής αφού στο 112′ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντε Πολ και με ωραίο σουτ νίκησε τον Βάργκας για το 1-0.

Η Κολομβία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως οι παίκτες της Αργεντινής διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα και τον χρόνο, εκνευρίζοντας τους Κολομβιανούς, με την κούραση να μην αποτελεί σύμμαχος για τους «Καφεταλέρος».

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Βραζιλιάνου διαιτητή, Ράφαελ Κλάους, βρήκε τους παίκτες της «Αλμπισελέστε», να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 16ου Copa America και δεύτερου συνεχόμενους μετά από αυτό του 2021.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μοντιέλ (72΄Μολίνα), Ρομέρο, Λισάνδρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο – Ντι Μαρία (117′ Οταμέντι), Ντε Πολ, Φερνάντες (96′ Λο Σέλσο), Μακ Άλιστερ (96′ Παρέδες) – Μέσι (66′ Νίκο Γκονζάλες), Άλβαρες (96′ Λαουτάρο Μαρτίνες).

Κολομβία (Νέστορ Λορέντζο): Βάργκας – Σαντιάγκο Αρίας, Σάντσες, Κουέστα, Μοχίκα – Ρίος (89′ Καστάνιο), Λέρμα (106′ Ουρίμπε) – Τζον Αρίας (106′ Καράσκαλ), Χάμες Ροντρίγκες (91′ Κιντέρο), Λουίς Ντίας (106′ Μπόρχα) – Κόρντομπα (89′ Κόρντομπα).

To Top