ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καστρίτης για το ρόστερ, τον Μαντζούκα και τον Άλκινς

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη media day του Άρη ενόψει του αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ…

Aναλυτικά όσα είπε:

Ο κόουτς της ομάδας τόνισε:

«Έχουμε αύριο ένα ακόμα παιχνίδι εντός έδρας για το θεσμό του BKT EuroCup απέναντι σε μία πραγματικά αρκετά ποιοτική ομάδα με ταλέντο. Η Hapoel έχει εξαιρετικούς ξένους παίκτες αλλά και υψηλού επιπέδου Ισραηλινούς. Έχουν υψηλούς στόχους στη φετινή διοργάνωση. Εμείς επιστρέφουμε μετά τη νίκη επί της 7-Bet Lietkabelis για ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα».

Για την έλλειψη σταθερότητας στην επίδοση της ομάδας:

«Νομίζω πως είναι κάτι αρκετά φυσιολογικό. Δεν ήταν μία εύκολη περίοδος προετοιμασίας για μας. Σε κάθε αγωνιστική ακόμα και προπονητές ομάδων επιπέδου Euroleague λένε πως είναι πολύ νωρίς. Είμαστε μία καινούρια ομάδα με δέκα νέους παίκτες. Δεν έχουμε προπονηθεί όλοι μαζί, όταν επέστρεφαν οι τραυματίες μας τα επίσημα παιχνίδια είχαν ξεκινήσει. Τα παιδιά πραγματικά προσπαθούν να βρουν τον ρόλο τους , τον εαυτό τους και τις συνεργασίες τους, αμυντικές και επιθετικές. Δεν είναι πολύ εύκολο αυτό. Οι παίκτες μας έκαναν εξαιρετική προσπάθεια και εμφάνιση στην Λιθουανία. Η αλήθεια είναι πως το πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στον Ολυμπιακό δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό για μας. Όμως, όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας. Το συζητάμε μεταξύ μας, βλέπουμε τα λάθη μας στο βίντεο. Θεωρώ πως τα σκαμπανεβάσματα έχουν να κάνουν περισσότερο με το πνευματικό κομμάτι και τον τρόπο που προσεγγίζουμε την κάθε μέρα. Όσο πιο γρήγορα γίνουμε συμπαγής και σκληροί στο μυαλό τόσο πιο γρήγορα θα μειωθούν και τα λάθη μας»

Για τον αν επηρεάστηκε η  ομάδα από την αποχώρηση του Λευτέρη Μαντζούκα:

«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η ομάδα ξέρουμε ποια είναι και ποιοι παίκτες θα είμαστε αύριο. Δεν έχει να κάνει με θέμα αποχώρησης ή με τραυματισμούς. Πάντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε απουσίες. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας».

Για τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Άλκινς και το ενδεχόμενο ενίσχυσης:

«Καταρχάς δεν ξέρω τι έχει γίνει γνωστό επίσημα και τι όχι. Ο Άλκινς δεν ήταν στην ομάδα με συμβόλαιο μέχρι τέλος της χρονιάς. Η ομάδα έτσι κι αλλιώς από ένα σημείο και μετά θα έπρεπε να αποφασίσει αν συνεχίζει την συνεργασία ή όχι. Το θέμα του Μαντζούκα δε σχετίζεται καθόλου με όσα έχω αναφέρει ότι είμαστε στην αγορά. Έτσι κι αλλιώς ήμασταν και κοιτούσαμε για νέο παίκτη. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικός στοιχείο, είμαστε λιγότεροι από τον αριθμό που θα θέλαμε να έχουμε. Σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθούμε και σ’ αυτό το κομμάτι».

To Top