Ο Κέιν στην… αντεπίθεση για τη σκληρή κριτική του Λίνεκερ

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, δεν άφησε ασχολίαστη την έντονη κριτική που έχουν δεχθεί για την εικόνα τους στο EURO 2024 τα Τρία Λιοντάρια από παλαίμαχους διεθνείς, όπως ο Γκάρι Λίνεκερ.

Πέρασε στην… αντεπίθεση ο Χάρι Κέιν. Μια ωραία ατμόσφαιρα – μπορεί και όχι – επικρατεί στην Αγγλία εν μέσω του EURO 2024. Τα Τρία Λιοντάρια μπήκαν στη διοργάνωση ως ένα από τα μεγάλα φαβορί, με στόχο – επιτέλους – να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Ωστόσο, παρ’ότι μετρούν μια νίκη και μια ισοπαλία στον όμιλό τους, έχουν σηκώσει κύματα γκρίνιας για την προβληματική τους εικόνα στο χορτάρι.

Πολλοί παλαίμαχοι διεθνείς άσκησαν έντονη κριτική στον Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες του, όμως τα σχόλια του θρυλικού Γκάρι Λίνεκερ είναι αυτά που τράβηξαν τη μεγαλύτερη προσοχή. «Ήταν μια σκ@τ@ εμφάνιση. Δεν μπορεί να υπήρξε ούτε ένας Άγγλος που να απόλαυσε αυτή την εικόνα, γιατί ήταν ληθαργική, ήταν θλιβερή. Μπορούμε να σκεφτούμε πολλούς χαρακτηρισμούς αλλά στην πραγματικότητα ήταν απλά σκ@τ@», είχε αναφέρει ο Λίνεκερ μιλώντας σε ένα αγγλικό podcast.

Ο Κέιν ωστόσο, ως αρχηγός, έδωσε τη δική του απάντηση και υπερασπίστηκε την ομάδα και τους συμπαίκτες του. «Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πρώην παίκτες είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε τα αυτιά μας τώρα, ειδικά ορισμένοι παίκτες μας που δεν το έχουν συνηθίσει ή που είναι νέοι στο περιβάλλον.

Πάντα νιώθω ότι έχουν ευθύνη. Ξέρω ότι πρέπει να είναι ειλικρινείς και να πουν τη γνώμη τους, αλλά έχουν επίσης ευθύνη ως πρώην παίκτες της εθνικής και πρότυπα. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τι λένε και τους ακούνε», είπε αρχικά ο σέντερ φορ των Τριών Λιονταριών και στη συνέχεια προσέθεσε πως:

«Όλοι έχουν τη γνώμη τους, αλλά η ουσία είναι ότι δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ως έθνος για πολύ, πολύ καιρό και πολλοί από αυτούς τους παίκτες συμμετείχαν και αυτοί σε αυτό, οπότε ξέρουν πόσο δύσκολο είναι.

Δεν θίγω κανέναν. Είναι αλήθεια ότι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να παίζεις σε αυτά τα μεγάλα τουρνουά και αυτή την εθνική. Τους σέβομαι όλους. Το μόνο που θα έλεγα είναι να θυμούνται πώς είναι να φοράς τη φανέλα και ότι τα λόγια τους ακούγονται. Το ακούς.

Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο τουρνουά. Το να είναι όσο πιο βοηθητικοί μπορούν και να μας δίνουν αυτοπεποίθηση θα ήταν ένας πολύ καλύτερος τρόπος να μας βοηθήσουν να πετύχουμε».

To Top