Ο ηρωικός Ντε Φράι σκόραρε με το εθνόσημο μετά από 3.385 μέρες και ξεκόλλησε τους οράνιε

Η Ολλανδία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2024 με ανατροπή επί της Τουρκίας (2-1) και τον Στέφαν Ντε Φράι να βρίσκει γκολ μετά από 3.385 μέρες, τραβώντας το ολλανδικό κάρο από την λάσπη.

Η Ολλανδία ίδρωσε, κόπιασε, αγχώθηκε, αλλά κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 35ο λεπτό, κατάφερε μέσα σε έξι λεπτά να φέρει “τούμπα” το ματς, να επικρατήσει 2-1 της Τουρκίας και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2024.

Οι οράνιε έμοιαζαν κολλημένοι. Στο πρώτο μέρος είχαν μόλις 0.4xG, ενώ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά τον Γκιουνόκ. Αντίθετα, οι Τούρκοι έφτασαν κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με το δοκάρι του Γκιουλέρ και το σωτήριο διώξιμο του Βέχορστ.

Εκείνος που έβγαλε το… κάρο από την λάσπη ήταν ο Στέφαν Ντε Φράι. Μετά από χαμηλή εκτέλεση κόρνερ, ο Μέμφις Ντεπάι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά και ο αμυντικός της Ίντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 70′. Ένα τόσο σημαντικό γκολ και πρώτο του με τη φανέλα της Ολλανδίας μετά από πάρα πολύ καιρό.

Ο Ολλανδός αμυντικός έχι τέσσερις τελικές όλες κι όλες στο Euro 2024. Όλες μέσα από την περιοχή, καθώς απειλεί σε ανεβάσματά του σε στατικές φάσεις. Σε μία από αυτές κατάφερε να βρει και δίχτυα.

Μάλιστα, τελευταίο του γκολ με τη φανέλα των οράνιε ήταν απέναντι στην Ισπανία το 2015. Από τότε πέρασαν εννέα χρόνια και 97 μέρες, δηλαδή 3.385 μέρες. Το ρεκόρ μεγαλύτερου διαστήματος μεταξύ δύο γκολ από παίκτη της εθνικής Ολλανδίας κατέχει ο Μπάμπελ με 3.481 μέρες.

To Top