Ο Ζούρος ανέλαβε το Μαρούσι

Ο Ηλίας Ζούρος επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Αμαρουσίου, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας των βορείων προαστίων της Αττικής και αντικαθιστώντας τον Νίκο Βετούλα, που αποχώρησε μετά τη συντριβή από τον Πανιώνιο.

Ο Έλληνας κόουτς συμφώνησε με το Μαρούσι για 1.5 χρόνο και επιστρέφει στους «κιτρινόμαυρους» ως πρώτος προπονητής αφού είχε εργαστεί στην ομάδα και την σεζόν 1998/99 ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πετρόπουλου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Μαρούσι

“Η ΚΑΕ ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 1896 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ηλία Ζούρο. Ο 58χρονος τεχνικός συμφώνησε για 1,5 χρόνο, με τον πρόεδρο της ομάδας, Δήμο Στασινόπουλο, ο οποίος κινήθηκε άμεσα και έκανε μια ακόμη υπέρβαση στην προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της. Ο Ζούρος, επιστρέφει στο Μαρούσι ως πρώτος προπονητής αφού είχε εργαστεί στην ομάδα και την σεζόν 1998-99 (την χρονιά της επανόδου στην Α1) ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πετρόπουλου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Ηλίας Ζούρος γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1966. Ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή από νεαρή ηλικία ως τεχνικός των τμημάτων υποδομής του Πανιωνίου. Στην Ελλάδα, ως πρώτος προπονητής δούλεψε στο Παλαιό Φάληρο, στον Ολυμπιακό, στη Νήαρ Ηστ, τον Άρη, τον Πανελλήνιο, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και την ΑΕΚ, ενώ έχει μακρά θητεία σε ομάδες του εξωτερικού. Δούλεψε στην Σατζές Βηρυττού, την Ρασίνγκ Κλαμπ, την Ζαλγκίρις Κάουνας, την Ανατολού Εφές, την Τόφας Μπούρσα και την Μπούντουτσνοστ. Διετέλεσε προπονητής στην Εθνική Ελλάδας (2011-12) και την Εθνική Γεωργίας (2016-2023)

ΤΙΤΛΟΙ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το 2003, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Λιβάνου και το FIBA Asia Champions Cup, με τη Σατζές Βηρυτού. Οδήγησε τον Πανελλήνιο σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην Ιστορία του με την πρόκριση στο Final 4 tου Εurocup, την περίοδο 2009-2010 και παράλληλα δε, αναδείχθηκε και Προπονητής της Χρονιάς στη διοργάνωση. Με την Ζαλγκίρις (δυο θητείες) κατέκτησε τρία τρόπαια (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Πρωτάθλημα Βαλτικής Λίγκας). Οδήγησε την Εθνική Γεωργίας στην τελική φάση του τελευταίου Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Coach καλωσόρισες στην οικογένεια του Αμαρουσίου”.

To Top