Ο δισεκατομμυριούχος Αρνό και η Red Bull θα αγοράσουν τη νέα αντίπαλο της… Παρί Σεν Ζερμέν

Ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό ετοιμάζεται να εισέλθει στο γαλλικό ποδόσφαιρο, προκαλώντας αναταραχή στην κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν με την αγορά μιας ομάδας που στοχεύει να μετατρέψει σε ισχυρό αντίπαλο.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της LVMH, θα κάνει την είσοδό του στο γαλλικό ποδόσφαιρο και απειλεί την κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν, με την αγορά μιας ομάδας που θα μετατρέψει σε έναν δυνατό ανταγωνιστή της!

Η οικογένεια Αρνό προγραμματίζει την αγορά της Παρί FC, της δεύτερης ομάδας της πόλης, η οποία αγωνίζεται στη Ligue 2 και στοχεύει στην άνοδό της στη Ligue 1.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «L’Equipe» η Παρί FC θα αλλάξει ιδιοκτησία, με τον νυν ιδιοκτήτη Πιέρ Φεράτσι και το επενδυτικό ταμείο Investcorp από το Μπαχρέιν να αποχωρούν σταδιακά. Ο Φεράτσι θα διατηρήσει το 30% των μετοχών έως το 2027 και τότε αναμένεται να αποχωρήσει πλήρως.

Η ανακοίνωση για την αλλαγή της πλειοψηφίας των μετοχών έχει γίνει ήδη γνωστη και η οικογένεια Αρνό θα αποκτήσει αρχικά το 55% των μετοχών και θα στοχεύσει στο 85%, ενώ η Red Bull θα συμμετάσχει με ποσοστό 15%.

Η Παρί FC, είναι στην πρώτη θέση στη Ligue 2 και πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του προπονητή Στεφάν Ζιλί έως το 2026.Η ομάδα ιδρύθηκε το 1969 και έχει διαγράψει μια διαδρομή γεμάτη προκλήσεις. Η έλευση του Αρνό και της Red Bull αναμένεται να της προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεται για να επιστρέψει στην ελίτ του γαλλικού ποδοσφαίρου, δημιουργώντας έτσι έναν ισχυρό αντίπαλο για την Παρί Σεν Ζερμέν.

To Top