Ο Δήμος διώχνει τον Άθλο Ορεστιάδας από το κλειστό “Ν. Σαμαράς”

Χαμός στην Ορεστιάδα. Ο Άθλος καταγγέλλει τον Δήμο ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν το νέο κλειστό ”Νίκος Σαμαράς” ακατάλληλο για διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, λίγες ημέρες (19/10, 17:45) πριν τον νοκ-άουτ αγώνα εναντίον του Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου για το Λιγκ Καπ».

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον σύλλογο το πρωί της Τετάρτης (16/10) με καθυστέρηση 12 ημερών και αυτό μετά το αίτημα του συλλόγου για τη χρήση του γηπέδου.

Όπως ισχυρίζονται οι Ακρίτες, «αυτό δείχνει ότι εδώ και περίπου δύο εβδομάδες δεν είχαμε ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας για τον καλύτερο προγραμματισμό των υποχρεώσεών μας. Και ουδείς γνωρίζει εάν δεν είχαμε υποβάλλει το αίτημά μας, εάν θα μας ενημέρωναν ποτέ»!

Καταγγελία γίνεται, επίσης, για «το γεγονός ότι από την 4η Οκτωβρίου, που κρίθηκε το γήπεδο ακατάλληλο και μέχρι χθες, εκατοντάδες ανήλικοι αθλητές προπονούνταν κανονικά και συνέχιζαν τις αθλητικές τους δραστηριότητες στο ίδιο γήπεδο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Μάλιστα, στο διάστημα που το γήπεδο είχε κριθεί ακατάλληλο προς χρήση, είχε δοθεί σε άλλη ομάδα της πόλης μας για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα! Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Γιατί;».

Τέλος, ο σύλλογος καταλήγει σημειώνοντας πως πρόκειται για «διοικητική ανικανότητα της δημοτικής αρχής» και τονίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ως προς την έδρα!

Η ανακοίνωση:

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος καταγγέλλει με λύπη της ότι λίγα 24ωρα πριν από τον προγραμματισμένο (19/10, 17.45) νοκ-άουτ αγώνα της προκριματικής φάσης του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» με τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, ο Δήμος Ορεστιάδας «ξεσπιτώνει» την ομάδα μας, κρίνοντας το νέο κλειστό της πόλης μας «Ν. Σαμαράς» ακατάλληλο για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα με έγγραφο από την 4η Οκτωβρίου 2024 που απέστειλε ο Ανώτατος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καλεντζίδης Βλασάκης προς το Αυτ. Τμήμα Κοιν. Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Ορεστιάδας, το οποίο κοινοποίησε και προς τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Παπαδόπουλο Αδαμάντιο, τον Αντιδήμαρχο Τμήματος Αθλητισμού κ. Δημούτση Παντελή και τον Αντιδήμαρχο ΤΥΔΟ κ. Παπαλαμπίδη Ζήση τους, ενημέρωσε ότι, «σε απάντηση του εγγράφου μας με αριθμό Πρωτ. 22629/2/10/2024 και έχοντας υπόψη τα τελευταία φαινόμενα εισροής υδάτων στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», το γεγονότος ότι διανύουμε χειμώνα με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και έως να γίνουν οι ενδεδειγμένες επισκευές, η Τεχνική Υπηρεσία κρίνει το κτίριο ακατάλληλο προς χρήση, δεδομένου ότι εγκυμονεί κίνδυνος πτώσης, ηλεκτροπληξίας κλπ».

Το εν λόγω έγγραφο, κοινοποιήθηκε στο σύλλογό μας με καθυστέρηση 12 ημερών, χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 09:20 π.μ.. και αυτό έπειτα από δικό μας αίτημα (15/10) για χρήση του γηπέδου για τη διεξαγωγή του αγώνα. Κάτι που δείχνει, ότι εδώ και περίπου 2 εβδομάδες, δεν είχαμε ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να λάβουμε και εμείς τα μέτρα μας για το καλύτερο προγραμματισμό των υποχρεώσεών μας. Και ουδείς γνωρίζει, αν δεν είχαμε υποβάλλει το αίτημά μας, αν θα μας ενημέρωναν ποτέ!

Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός από την 4η Οκτωβρίου, που κρίθηκε το γήπεδο ακατάλληλο και μέχρι χθες, εκατοντάδες ανήλικοι αθλητές προπονούνταν κανονικά και συνέχιζαν τις αθλητικές τους δραστηριότητες στο ίδιο γήπεδο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Η ασφάλεια και η ευημερία των αθλητών μας αποτελούν προτεραιότητα για το σύλλογό μας και είναι μέλημα μας να διασφαλίσουμε ότι οι νεαροί αθλητές μας προπονούνται σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας.

Μάλιστα στο διάστημα που το γήπεδο είχε κριθεί ακατάλληλο προς χρήση, είχε δοθεί σε άλλη ομάδα της πόλης μας για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα! Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Γιατί;

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες των της διοικητικής ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής, καθώς το κύρος και η αξιοπιστία του βόλεϊ της Ορεστιάδας μας και ευρύτερα του Νομού, πλήττεται ανεπανόρθωτα για 2η φορά μέσα σε μισό μήνα! Την πρώτη φορά στο «Διεθνές Τουρνουά Ν. Ορεστιάδας», όπου μετά την καταγγελία του Ιουνίου, 4 μήνες μετά ο Δήμος «αιφνιδιάστηκε» στη θέα του πλημμυρισμένου «Ν. Σαμαράς», που οδήγησε στην ματαίωση της διοργάνωσης και η δεύτερη φορά, χθες, όταν 12 μέρες μετά, η διοίκηση του Άθλου ενημερώνεται πως η έδρα του, έχει κριθεί ακατάλληλη!

Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι ότι παραμονές του 1ου επίσημου της χρονιάς και μάλιστα για μια διοργάνωση, το Λιγκ Καπ, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, ο Άθλος δεν έχει γήπεδο για να φιλοξενήσει την ομάδα του Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, αλλά ούτε και εναλλακτικές λύσεις. Το κλειστό της Βύσσας δεν έχει άδεια, ενώ το Παλιό Κλειστό της Ορεστιάδας, λόγω χαμηλής οροφής, στερείται των προϋποθέσεων που απαιτεί η διοργανώτρια αρχή της ΕΣΑΠ για τη διεξαγωγή αγώνων. Και όλα αυτά όταν ήδη έχουν οριστεί και οι διαιτητές της σαββατιάτικης αναμέτρησης και όλα συνηγορούν ότι δεν απέχουμε πολύ από ένα νέο… φιάσκο. Να υπογραμμίσουμε ότι το εν λόγω έγγραφο, που επισυνάπτεται στο τέλος της ανακοίνωσης, μόλις σήμερα, Πέμπτη 17/10 τοιχοκολλήθηκε στο «Ν. Σαμαράς». Μάλιστα, ειπώθηκε προφορικώς σε εργαζόμενες του κλειστού, να ενημερώσουν όποιον μπαίνει στο γήπεδο, ότι εισέρχεται «αποκλειστικά με δική του ευθύνη»!

Ποιος ευθύνεται για αυτό το μπάχαλο; Γιατί ακόμη δεν έχει παραιτηθεί; Υπάρχει κάποιος αρμόδιος, που με σεβασμό και υπευθυνότητα μπορεί να βάλει «φρένο» στο νέο ρεζιλίκι που υφίσταται η πόλη μας; Να δώσει «αίσιο τέλος» στο «σίριαλ» της ταλαιπωρίας της ομάδας μας. Ας μας πουν επιτέλους ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος η οποίος άλλος αρμόδιος, αν θέλουν τον Άθλο Ορεστιάδας στην επαγγελματική κατηγορία της Volley League! Tη μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί τη Θράκη σε κορυφαίο πρωτάθλημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Άθλος Ορεστιάδας και οι πολίτες του Δήμου δεν θα πληρώσουν το «πινγκ πονγκ» ευθυνών που συνεχίζεται τόσο προκλητικά!

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα

AITHMA-ΠΡΟΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΓΙΑ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ-ΣΤΟΝ-ΑΘΛΟ-ΓΙΑ-ΑΓΩΝΑ

Η διοίκηση του ΤΑΑ ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας.

To Top