ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο… απολογισμός: Ο Άρης “τρύπησε” το ταβάνι και έχτισε σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο!

Ένα ταξίδι που άρχισε στις 4 Οκτωβρίου, με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Γκραν Κανάρια, για την πρεμιέρα του EuroCup, τελείωσε χθες, μετά από εννέα μήνες στο Περιστέρι και η τελευταία εντύπωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετριάσει όσα πέτυχαν οι κιτρινόμαυροι σε αυτή την μακρά και πολύ απαιτητική σεζόν.

Ο Άρης τρύπησε το ταβάνι του, αφήνοντας πίσω του στη βαθμολογία ομάδες με μεγαλύτερο μπατζετ στην Basket League, πέτυχε μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Ήταν μια ομάδα, με ταυτότητα, που πάλευε κάθε παιχνίδι, δεν τα παρατούσε ποτέ,

Έδειξε τον χαρακτήρα της και το μέταλλό της ακόμη κι όταν έπαιξε με σημαντικές απουσίες, κάτι, που συνέβη πολλές φορές μέσα στη σεζόν ή αντιμετώπισε εχθρικές διαιτησίες, με τα παραδείγματα να είναι κι εδώ αρκετά.

Το σημαντικότερο επίτευγμα όμως αυτής της ομάδας είναι η σχέση εμπιστοσύνης, που δημιούργησε με τον κόσμο της, ο οποίος αγκάλιασε την προσπάθεια, γεμίζοντας σε κάθε αγώνα το “Nick Galis Hall” και αναγκάζοντας πολλούς αντίπαλος να πλέξουν το εγκώμιό του.

Ο Άρης έχει μπει σε σωστές ράγες και φέτος έκανε αρκετά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, τόσο σε αγωνιστικό όσο και διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

Μετά από επτά χρόνια τερμάτισε στην πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στην επιστροφή του, έπειτα από έξι σεζόν σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπως το EuroCup, προκρίθηκε στις 12 καλύτερες ομάδες.

Εξωαγωνιστικά μείωσε κι άλλο τα χρέη του, έγινε περισσότερο ελκυστικός για τους παίκτες, αποτελώντας έναν επιθυμητό προορισμό γι’ αυτούς, είτε Έλληνες είτε ξένους.

Η χρονιά είναι πετυχημένη απ’ όλες τις απόψεις και είναι σίγουρο ότι ο Άρης μπορεί να περιμένει ακόμη καλύτερες μέρες, όπως δήλωσε χθες ο Γιάννης Καστρίτης, ο άνθρωπος που πιστώνεται μεγάλο μέρος της μεταμόρφωσης της ομάδας την τελευταία τριετία.

To Top