ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο απολογισμός, η υπέρβαση, η συμφωνία με Τολιόπουλο και η επόμενη μέρα της ΚΑΕ Άρης!

Η ΚΑΕ Άρης άνοιξε τα χαρτιά της σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παρέθεσε στο Μουσείο Μπάσκετ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Οι ιθύνοντες της κιτρινόμαυρης ομάδας έκαναν τον απολογισμό της σεζόν, που ολοκληρώθηκε, πριν από μερικές μέρες, ενώ μίλησαν για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Συγκεκριμένα:

Παπαγεωργίου: “Κάναμε υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα”

Ο Χάρης Παπαγεωργίου μιλώντας αρχικά σήμερα στη συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ Άρης αναφέρθηκε στην υπέρβαση του συλλόγου.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ: “Ευχαριστούμε για την καλή επικοινωνία. Είχαμε μία καλή χρονιά έγινε υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα και στο αγωνιστικό και στο οικονομικό. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους στόχους. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της διοίκησης για τη συνεργασία που είχαμε. Στερεά και υγιής προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κόουτς όλο το τιμ, όλη είναι η οικογένεια του Άρη”.

Αρβανίτης: “Φάρος ο Άρης απέναντι στην τοξική Αθήνα

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Άρη σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Όπως είπε: “Κάθε διοίκηση πρέπει να κάνει απολογισμό. Θέλουμε ειλικρίνεια και εξωστρέφεια. Κάνουμε τον απολογισμό μας και φέτος. Δύο τμήματα αγωνιστικό και οικονομικά. Δεν πάνε και τα δύο πάντα καλά. Ο κόσμος είναι η κινητήρια δύναμη. Φέτος πήγαν καλά και τα δύο. Υπάρχει ικανοποιητική πορεία και στα δύο. Τετράδα και Ευρώπη καλά και κύπελλο. ευχαριστώ όλη την ομάδα για όσα έγιναν. Έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία. Εξυγίανση και καλή πορεία με σκοπό την παρουσία ενός επενδυτή. Υπάρχει μία τοξική κατάσταση στην Αθήνα. Ο Άρης είναι ένας φάρος για την Ελλάδα”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Για το οικονομικό θα σας πούμε κάποια νούμερα. Δεν θα ευλογήσουμε τα γένια μας. Είμαστε άνθρωποι βγαλμένοι μέσα από την κερκίδα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, έχουμε τα οικονομικά μας στηρίγματα, με μεγαλύτερο και κυριότερο όλων, τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη. Θα ασχοληθούμε με τα χρέη που απομένουν».

“Εξοφλήθηκαν στο 90% τα χρέη προς τρίτους”

O Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε και για τη μείωση χρεών που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε τρίτους.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Χωρίζαμε πάντα προς δύο μέρη. Τα χρέη προς τρίτους και τα χρέη προς το κράτος. Τα προς τρίτους, έχουν εξοφληθεί στο 90% και έχουν μείνει μικρά υπόλοιπα. Είμαστε στο 92% εξόφλησης προς παίκτες και μάνατζερ. Μας μένει ένα μικρό υπόλοιπο, περίπου στις 100 χιλιάδες από το τηλεοπτικό της νέας σεζόν. Υπάρχουν και μικροποσά, για χρέη από το 2010 ως το 2012. Δεν ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες. Συνολικά είναι περίπου στις 200 χιλιάδες. Υπάρχει το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς που δεν είναι μεγάλο. Θα διακανονιστεί άμεσα. Το υπόλοιπο ξένων παικτών είναι περίπου στις 40 χιλιάδες, αλλά μεγαλύτερο το υπόλοιπο προκύπτει επειδή είχαμε σχεδόν ένα μήνα διακοπή για να παίξουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Έτσι οι ομάδες πλήρωσαν έναν μηνιάτικο παραπάνω. Το υπόλοιπο είναι μπόνους για τους παίκτες, εξαιτίας της θέσης που τερμάτισε η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στις 1.550.000 χιλιάδες είναι το υπόλοιπο που απομένει προς το δημόσιο και την εφορία. Αυτά είναι τα νούμερα, αν κάνετε τις προσθέσεις. Έχουμε φτιάξει μια συμπαγής ομάδα, που στηρίζεται και από εξωδιοικητικούς παράγοντες. Ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο. Βρίσκουμε εύκολα το τι θα κάνει ο καθένας. Ξέρουμε ποιος θα βγει μπροστά, ποιος θα κάνει πίσω. Από εκεί προκύπτει η σωστή λειτουργία της ΚΑΕ Άρης».

Ρουσιαμάνης: “Κοινή επιθυμία συμφωνίας με Τολιόπουλο”

O Αχιλλέας Ρουσιαμάνης επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την αίσιο έκβαση της υπόθεσης του Βασίλη Τολιόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει η αμοιβαία επιθυμία συνεργασία, αλλά επί της ουσίας οι υπογραφές θα την οριστικοποιήσουν.

Όπως είπε: “Υπάρχει κοινή επιθυμία συμφωνίας με τον Τολιόπουλο. Eίμαστε σε συχνή επικοινωνία με την πλευρά του παίκτη. Θέλει να μείνει αλλά φυσιολογικά άλλαξαν τα οικονομικά του δεδομένα. Πιστεύω όμως ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Ένα παιδί που θέλει να συνδέσει το όνομά του με τον Άρη. Οπότε πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας και την υπέρβασή μας. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αλλά είμαστε σε καλό δρόμο”.

“Μικρή υπέρβαση με αυξημένο μπάτζετ, αλλά χωρίς ρίσκο βιωσιμότητας”

O Αχιλλέας Ρουσιαμάνης αναφέρθηκε στο οικονομικό πλάνο της επόμενης χρονιάς. Όπως τόνισε: “Το μπάτζετ θα είναι αυξημένο. Αναγκαστικά θα γίνει μία μικρή υπέρβαση αλλά δίχως να ρισκάρουμε τη βιωσιμότητα της ομάδας.

“Ευχαριστώ άπαντες για τη χρονιά που είχαμε, τη συνεργασία μας και όσους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Πλέον περνάμε στο πλάνο της αποπληρωμής του Δημοσίου. Το 1,5 εκατ. είναι συνολικά με πρόστιμα , προσαυξήσεις και ΕΦΚΑ. Το αρχικό κεφάλαιο δεν ξεπερνάει τις 700 χιλιάδες. Θα δούμε τί καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Και έχουν πληρωθεί άλλες 300 χιλιάδες ευρώ τόκοι τα τελευταία χρόνια. Είναι ο τελευταίος μεγάλος βραχνάς. Κάναμε το πρώτο βήμα φέτος. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας, δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την οικονομική της εξυγίανση. Υπάρχει μεγάλη βοήθεια από ανώνυμους Αρειανούς. Τα περισσότερα λεφτά έρχονται από άτομα που δεν ξέρετε τα ονόματά τους. Πέρα από εμάς. Ανώνυμοι Αρειανοί, άτομα κοντά στη δική μου ηλικία, επιχειρηματίες, από Αθήνα ή το εξωτερικό που βοηθούν όσο μπορούν εκτιμώντας αυτό που γίνεται.

Για να κλείσει και το κενό αυτό του μήνα, ώστε να είμαστε συνεπείς. έχουν βγει τα ακριβά διαρκείας. Να μπούμε για πρώτη φορά στην επόμενη σεζόν δίχως υπόλοιπο της περσινής χρήσης”.

“Μεγάλες προσπάθειες για το Παλέ, αλλά υπάρχουν μεγάλα εμπόδια”

Το θέμα του Παλέ αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους του Άρη…

Μετά από σχετική ερώτηση ο Λευτέρης Αρβανίτης υπογράμμισε: “Γίνονται μεγάλες προσπάθειες, υπάρχουν μεγάλα εμπόδια. Ήταν υπάρχουν, είτε κάποιοι μας τα βάζουν. Υπάρχει μια καλή ιδέα που ξεπερνά πολλά εμπόδια. Δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα. Είναι μια κίνηση που αν γίνει θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε να πούμε κάτι, ίσως έχουμε μέσα στο καλοκαίρι. Η ανάπλαση αφορά την ΔΕΘ, το γήπεδο ανήκει στην ΓΓΑ. Το σημαντικό για τον Άρη θα ήταν το 2018 όταν περνούσε το προεδρικό διάταγμα, να ήταν παρών στις συζητήσεις. Δεν ήταν. Όμως, σίγουρα είναι μέσα στον χώρο του Παλέ.

Μπορεί και πάλι να γίνει αυτό που θέλουμε να κάνουμε, με χρήσεις που συνάδουν με την αθλητική εγκατάσταση. Ήταν μια ντρίμπλα αυτή που κάνουμε τώρα. Γίνονται προσπάθειες πολλές, δεν πρέπει όλα να βγαίνουν προς τα έξω. Δεν χρειάζεται να λέμε κάτι που δεν είναι έτοιμο. Δεν είμαστε ούτε βλάκες, ούτε ηλίθιοι. Είναι άλλη διαδικασία, άλλη δουλειά, άλλη η υπόθεση. Ας τελειώσει το θέμα του ισογείου και θα δούμε τι μπορεί να γίνει με την κερκίδα”.

Μικρή αύξηση στα διαρκείας της σεζόν 2024-25

Σε ότι αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, τονίστηκε ότι θα υπάρξει μία μικρή αύξηση στη τιμή των διαρκείας, για να υπάρξει βοήθεια στις υπερβάσεις που έχει κάνει η διοίκηση.

Όπως είπε σχετικά ο Λευτέρης Αρβανίτης: “Περιμένουμε να κλείσει η συμμετοχή μας στην Ευρώπη. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα για την πολιτική των εισιτηρίων. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα αλλάξουν δραματικά. Το ενιαίο εισιτήριο θα έχει μια δυνατή έκπτωση. Δεν έχουμε κλείσει την πολιτική μας για τα διαρκείας. Θέλουμε να είναι προσιτά στον κόσμο και τα παιδιά. Μια μικρή αύξηση θα πρέπει να υπάρχει γιατί έχουμε κάνει υπερβάσεις και θα πρέπει να βοηθηθούμε”.

Η δικαίωση με το Eurocup και οι συμφωνημένες χορηγίες

Oι άνθρωποι της ΚΑΕ ερωτήθηκαν για τη παρουσία της ομάδας στο Eurocup και τα οφέλη απ’ αυτήν, όπως και τις χορηγίες…

Όπως είπε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: “Υπάρχει το πρεστίζ του Άρη προς τα έξω. Θεωρούμε ότι δικαιωθήκαμε γιατί βάλαμε την ομάδα στο δεύτερο κύπελλο σε αξία στην Ευρώπη. Η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά.

Έγινε ο Άρης viral σε διάφορα βίντεο, είτε highlights παικτών, είτε κερκίδα. Μίλησε η Ευρώπη για την ομάδα. Πιστεύω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε για να το πετύχουμε. Είμαστε ο Άρης, πρέπει να δώσουμε βάρος και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο Άρης δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορεί να διαλέγουμε διοργανώσεις. Στο μέλλον, στα επόμενα 2-3 χρόνια, αν προκύψουν κι άλλα έσοδα και ρίξουμε το βάρος στη διεκδίκηση κάποιου Ευρωπαϊκού τίτλου, θα το δούμε”.

Για τις χορηγίες: “Είναι η πρώτη φορά, που οι κεντρικές συμφωνίες κατά 99% είναι ήδη συμφωνημένες και για τη νέα σεζόν. Υπάρχει μια αύξηση αρκετά σημαντική στα έσοδα από την φανέλα και την ονοματοδοσία. Υπάρχει μια αύξηση και από την Betsson. Από νωρίς έχουν ξεκινήσει αυτές οι συζητήσεις και… έχει τελειώσει ήδη. Από ‘δω και πέρα θα τρέχει για τις επόμενες. Δεν ξέρω αν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στον Άρη, εδώ και χρόνια. Τα κύρια έσοδα των ομάδων είναι από τα διαρκείας και τα εισιτήρια. Από το χορηγικό θα έχουμε μια αύξηση 20-30% εξ αρχής. Η μεγάλη διαφορά θα γίνει στα διαρκείας. Αν εκεί από 1500 πάμε στα 2500 διαρκείας, εκεί θα έχουμε σοβαρή αύξηση, ναι”.

To Top