Στον Βαγγέλη Αγγέλου οφείλεται η αγωνιστική υγεία που βγάζει ο Άρης στο γήπεδο, κάτι που ξεκίνησε από πέρσι. Ο Αγγέλου έχει σε ανύποπτο χρόνο πως στο μπάσκετ υπάρχουν 10 σενάρια, ο προπονητής διαλέγει το ένα και κρίνεται για τα υπόλοιπα εννιά που δεν επιλέγει. Δυστυχώς για τον Άρη χθες οι επιλογές του Έλληνα κόουτς δεν βγήκαν και η ομάδα έχασε.
Υγεία πάντως αγωνιστικά συνεχίζει να έχει η ομάδα. Προφανώς αυτό αντιλήφθηκαν και οι 6.000 φίλαθλοι που χειροκρότησαν τους παίκτες και τον Αγγέλου μετά το τέλος ενός αγώνα που χάθηκε.
Λάθη έγιναν και είναι πασιφανές. Είτε ως επιλογές τακτικής, είτε ως επιλογές χρησιμοποίησης παικτών. Ο Άρης δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα στη συνεργασία Κούπερ – Μπόγρη σχεδόν σε καμία φάση στο δεύτερο ημίχρονο και την παράταση, συνεργασία που έβαλε τον αντίπαλο στο παιχνίδι.
Το ότι ο Αντώνης Ασημακόπουλος θα παίζει σέντερ είναι ένα προπονητικό τρικ, όχι φιλοσοφία. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο αρχηγός δεν είναι σέντερ, δεν έχει μάθει να παίζει την θέση, γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος παίκτης. Το τρικ λέγεται… τρικ γιατί σκοπό έχει να μπερδέψει τον αντίπαλο, να τον αποσυντονίσει. Δεν μπορεί ποτέ το τρικ να γίνει φιλοσοφία, όσο καλός κι αν είναι ο προπονητής που το εφαρμόζει.
Στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας που έχει κατοχή ο ΠΑΟΚ, ο Άρης υποχρεωτικά πρέπει να κάνει φάουλ με την απλή μπασκετική λογική. Κερδίζει τρεις πόντους, έχει να δώσει ένα φάουλ ακόμα και οφείλει να το χρησιμοποιήσει. Δεν έγινε φάουλ και ο Κούπερ το έβαλε. Αν το έχανε, θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά με αν δεν γράφεται ιστορία.
Ως προς τις επιλογές παικτών υπάρχουν κυρίως δύο ερωτηματικά. Το πρώτο είναι ποιοι λόγοι τακτικής υποχρέωσεων τον Αγγέλου να παίξει με Αθηναίου, Μούρτο, Γκίκα στα τελευταία 25 λεπτά (δεύτερο ημίχρονο και παράταση) και να χρησιμοποιήσει σε αυτό το διάστημα μόλις δύο λεπτά τον Μποχωρίδη, που ήταν μαζί με τον Πελεκάνο ο κορυφαίος του Άρη στο πρώτο μέρος. Ο Αγγέλου ισχυρίστηκε πως θεώρησε ότι με αυτά τα σχήματα θα έβγαιναν καλύτερες άμυνες, αλλά ο Άρης που με τον Μποχωρίδη μέσα στο γήπεδο δέχθηκε 30 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς αυτόν δέχθηκε 24 στο τρίτο δεκάλεπτο!
Το δεύτερο ερωτηματικό είναι γιατί δεν ήταν στην 12αδα ο Ζήσης Σαρικόπουλος. Από τη στιγμή που συμπεριλήφθηκε στην 12αδα του πρώτου ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και επίσης μέσα στη Δράμα με τον ΚΑΟΔ, παρόλο που δεν είχε χρόνο συμμετοχής, προφανώς ο Αγγέλου έκρινε πως θα ήταν σε θέση να προσφέρει, άρα δεν είναι θέμα τραυματισμού η απουσία του. Με τα “αν” δεν φτιάχνεται η πραγματικότητα, όμως ο Σαρικόπουλος είναι ένα κορμί που θα μπορούσε να σπρώξει και να βάλει δύσκολα στον Μπόγρη, όταν ο Ασημακόπουλος έδειχνε κουρασμένος και ο Χαρίσης ήταν φορτωμένος με τρία φάουλ.
Για τον Βεζένκοφ και τα 17 λεπτά που αγωνίστηκε, εκ των οποίων μόλις 6 στο δεύτερο μέρος, ο Αγγέλου θεώρησε πως ο Πελεκάνος στο “4” θα μπορούσε να δώσει λύσεις και έτσι έγινε, άλλωστε ο νεαρός φόργουορντ δείχνει ότι δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση αυτό το διάστημα.
Ο Άρης δεν είναι κακή ομάδα, ούτε κακό προπονητή έχει. Άλλωστε αυτή η ομάδα κέρδισε τον ίδιο αντίπαλο εκτός έδρας. Ούτε μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι λύγισαν οι παίκτες από την πίεση του κόσμου. Βλακείες… Οι παίκτες γούσταραν, πήραν δύναμη και παρότι δεν είχαν καλή απόδοση χθες, έφτασαν να έχουν στα χέρια τους το παιχνίδι και το έχασαν στις λεπτομέρειες. Ο Αγγέλου που έκανε “ματ” με το χαμηλό σχήμα στην Πυλαία στο τέταρτο δεκάλεπτο, χθες είχε αρκετές λανθασμένες επιλογές, για τις οποίες πήρε όλες τις ευθύνες πάνω του, ως οφείλει να κάνει ένας προπονητής που σέβεται τον εαυτό του και την ομάδα του.
Ο Άρης είναι ομάδα που θα κερδίζει δύσκολα και θα χάνει δύσκολα, αλλά τις περισσότερες φορές θα κερδίζει, γιατί έχει ορισμένους παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να βγουν μπροστά.