Η αναμονή είναι κάτι δημιουργικό. Σκέφτεσαι να μην έχεις τίποτα να περιμένεις; Η αγωνιστική με τον Ιωνικό είναι ότι σημαντικότερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε , μετά το στραπάτσο της προηγούμενης Κυριακής.
Η αλήθεια είναι ότι κυριαρχεί η περιέργεια για το πώς θα εμφανιστεί ο ΑΡΗΣ, παρά αν θα νικήσει. Γιατί πλέον όλα είναι τόσο φανερά που κάθε νέα κίνηση ή αλλαγή θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ίδιο το αποτέλεσμα του αγώνα. Με δεδομένες τις απουσίες και τα κενά , η συζήτηση στρέφεται στο πως θα βγει η ομάδα στο γήπεδο, ποια ενδεκάδα θα παίξει, πόσες αλλαγές είναι εφικτό να γίνουν , ποια θα είναι η διάθεση των παικτών για το παιχνίδι. Οι απορίες θα λυθούν όταν θα ξεκινήσει το ενενηντάλεπτο.
– Οι λύσεις για μια ανταγωνιστική ενδεκάδα δεν είναι προφανείς. Όσες δοκιμές είδαμε μέχρι τώρα στέφθηκαν με απόλυτη αποτυχία. Η σημασία αυτής της αδυναμίας έχει τονιστεί από πολλούς. Μένει να δούμε αν ο νέος προπονητής έχει να προσφέρει νέες ιδέες , τώρα που έχει μάθει καλύτερα τους παίκτες. Η κάλυψη της θέσης του αμυντικού χαφ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η παρουσία του Ετέμπο θα δώσει τη μία λύση στο κέντρο. Πόσο θα αλλάξει η λειτουργία της ομάδας είναι ερωτηματικό. Ένα άλλο ζήτημα είναι ποια θα είναι η διάταξη που θα επιλεγεί για το παιχνίδι.
Από εκεί που ο Γκρέι έβγαζε γκολ από μισή ευκαιρία , έχουμε πλέον λειψανδρία. Δεν βλέπουμε τη μπάλα στο πλεκτό δύο αγώνες , ενώ οι ευκαιρίες που δημιουργούνται είναι κακής ποιότητας. Η επιλογή του δίδυμου Γκρέι – Πάλμας φαίνεται να είναι απαραίτητη. Από τα πλάγια δεν γίνεται η δουλειά. Έχει αποδειχθεί. Όποιος επιμένει με τον ίδιο τρόπο να πετύχει διαφορετικό αποτέλεσμα ονομάζεται με συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Το σχέδιο δεν βγήκε και είναι αναγκαιότητα να δοκιμαστεί κάτι καινούριο.
– Ο ΑΡΗΣ κάτω από την πίεση των αποτελεσμάτων πρέπει να βρει νέο δρόμο. Να κάνει μια πειστική νίκη. Ο προπονητής έχει μεγάλο μερίδιο σ’ αυτή τη προσπάθεια. Μπορεί να είναι ένα μήνα στην ομάδα, οι συγκυρίες όμως τον έφεραν αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις. Είναι έμπειρος αλλά για να «μαγειρέψει» πρέπει να έχει κατάλληλα υλικά. Το μπέρδεμα γίνεται από τι στιγμή που στην ενδεκάδα πρέπει να χωρέσει όλη η ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα. Ναι ο Γκαρθία πρέπει να παίζει , ναι ο Μαντσίνι αξίζει να βρίσκεται μέσα. Ποιο είναι αυτό το σύστημα που θα καταφέρει να πάρει το 100% απ’ όλους; Γιατί αν πούμε ότι θα παίξει με 4-4-2 αμέσως θα ψάξουμε πως θα έχουμε τους παραπάνω στην ενδεκάδα. Ο Νταμπό με τον Ετέμπο καλύπτουν το κέντρο, ο Μαντσίνι στη μία πλευρά, άλλος στην άλλη πλευρά και δύο επιθετικοί. Έξω ο Γκαρθία.
Μπορεί ο ΑΡΗΣ να παίζει χωρίς την καλύτερη μεταγραφή του; Να πάμε στο 4-2-3-1; Με έναν προωθημένο δεν καταφέρνουμε τίποτα. Το δοκιμάσαμε. Να πάμε σε 4-3-3; Οκ να το δούμε. Παίζει ο Γκαρθία, παίζει ο Μαντσίνι, παίζει ο Γκρέι, παίζει ακραίος ο Πάλμα, χάνονται όλοι οι πλάγιοι που υπάρχουν ή αγοράστηκαν το καλοκαίρι. Στον αέρα ο «σχεδιασμός»!!!! Να πάμε σε περίεργα 3-4-3; Θέλει ταχύτητα το σύστημα και δυστυχώς πίσω δεν την έχουμε. Άσε που θα πρέπει να παίζει ο Πίρσμαν στόπερ. Τώρα που το σκέφτομαι, ο Πίρσμαν θα μπορούσε να παίξει αμυντικό χαφ; Δεν το είδα , δεν το ξέρω. Θέλω να πιστεύω ότι το δοκίμασαν αλλά δεν τους βγήκε στην προπόνηση.
– Ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να βρει μια ιδανική ενδεκάδα. Ακόμα και με τα πασιφανή κενά , δεν βρέθηκε ένας παραγωγικός τρόπος που να τα κρύψει. Θες να μπορούσε να είναι πιο πιεστικός για να μην απειλείται άμεσα; Ή να είχε τρεξίματα ώστε όλοι να κάλυπταν χώρους; Δεν τα είδαμε άρα δεν μπορούσαν να γίνουν. Με τους παίκτες που υπάρχουν η μόνη λύση που μπορεί να λειτουργήσει είναι το 4-4-2 κι ας βλέπουν κάποιοι το παιχνίδι από τον πάγκο.
Το «άπλωμα» σε όλο το πλάτος του γηπέδου αντί να μας ευνοήσει , λόγω της ταχύτητας των ακραίων, μας δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Χαλάει τις αποστάσεις και χάνονται οι καλύψεις. Ο προπονητής έχει την ευθύνη για να βρει το κατάλληλο σύστημα και θα περιμένουμε να δούμε τις σκέψεις του στο χορτάρι. Η μόνη πραγματική ανάγκη όμως είναι να αρχίσει να στήνεται μία ΟΜΑΔΑ. Τσιτάτα του στυλ «επανεκκίνηση» ή «νέο ξεκίνημα» ή «τώρα αρχίζει τα πρωτάθλημα» κ.α. δεν με αγγίζουν. Ξέρουμε το πρόβλημα, ψάχνουμε τις λύσεις.