ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης βγάζει αντίδραση και στοχεύει σε νέα νίκη κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ (20:00, PRESSARIS LIVE)

Ο Άρης βγάζει αντίδραση και στοχεύει σε νέα νίκη κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ (20:00, PRESSARIS LIVE) μέσα στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Eurocup.

Oι κιτρινόμαυροι καλούνται να ξεπεράσουν τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό για την Greek Basketball League και θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες στη διοργάνωση μετά την επιτυχία επί της Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία. Είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στον αγώνα με την ισραηλινή ομάδα, που είναι μία από τις πιο δυνατές του ομίλου και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη.

“Η Χάποελ έχει εξαιρετικούς ξένους παίκτες αλλά και υψηλού επιπέδου Ισραηλινούς. Έχουν υψηλούς στόχους στη φετινή διοργάνωση. Εμείς επιστρέφουμε μετά τη νίκη επί της 7-Bet Lietkabelis για ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα”, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά για τον αγώνα ο Γιάννης Καστρίτης.

Πέρα από τον Λαζέφσκι, ο Άρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μαντζούκα, ο οποίος αποτελεί παρελθόν, μια και διακόπηκε ο δανεισμός του από τον Παναθηναϊκό λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων.

O Γούντμπερι πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση και λογικά θα είναι κανονικά σήμερα στη διάθεση του Γιάννη Καστρίτη.

Από την άλλη πλευρά, η Χάποελ αποτελεί ένα ισχυρό συγκρότημα που έχει πλεονέκτημα στο ριμπάουντ, καθώς είναι 3η στη σχετική κατηγορία του Eurocup με 39,3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Αυτό περιλαμβάνει κατά μέσο όρο 13 επιθετικά ριμπάουντ, με τον Όστιν Γουάιλι (4 επιθ. ριμπάουντ/αγώνα) να δίνει επιπλέον πολύτιμες κατοχές στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Τζάρεντ Χάρπερ (23 πόντοι/αγώνα).

Μέχρι σήμερα, η ομάδα από το Ισραήλ σκοράρει 82.3 πόντους κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, παράλληλα, όμως, παίρνει και καλό βαθμό στην άμυνα, καθώς δέχεται μόλις 76 πόντους ανά ματς και επιτρέπει στις αντίπαλες ομάδες να σουτάρουν μόλις με 25.5% στα τρίποντα.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, τη σεζόν 2009-10, με τον Άρη να πανηγυρίζει και στις δύο περιπτώσεις.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Εμίν Μάγκουλκοτς (Τουρκία), Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία), Λέαντρο Λεσκάνο (Αργεντινή).

To Top