ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Άρης έδειξε ποιότητα, πήρε αποτέλεσμα, θα γίνει καλύτερος, αλλά η σφυρίχτρα έστειλε μηνύματα…

Ο Άρης έδειξε ποιότητα, πήρε αποτέλεσμα, θα γίνει καλύτερος, όμως παράλληλα αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο νέο ποδοσφαιρικό… περιβάλλον!

Μέσα σε αυτές τις 18 λέξεις μπορεί να καταγραφεί το τι είδαμε χθες, πόσο ζυγίζει ο Άρης, αλλά και πόσο… ιδιαίτερο φαντάζει το μέλλον.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου αποδείχθηκε σωστά διαβασμένη σε μια δύσκολη και… ιδιαίτερη έδρα, όπως είναι αυτή των Σερρών. Απέναντι στον Πανσερραϊκό, ο οποίος είχε θετική εικόνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, αλλά είχε… φρένο από τη διαιτησία, ο Άρης είχε πλάνο, ποιότητα και χαρακτήρα, παίρνοντας μια νίκη με το φτωχό 1-0, αν και θα μπορούσε να φύγει με περισσότερα γκολ διαφορά. Κάτι που επί της ουσίας δεν θα άλλαζε πολλά, αλλά θα έδινε μεγαλύτερο ψυχολογικό “μπουστάρισμα”.

Ο προπονητής του Άρη έριξε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα: Σίστο, Σιφουέντες, Ντιαντί. Και οι τρεις τους ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του αγώνα, περνώντας στους διακριθέντες.

Κατά γενική ομολογία ήταν οι ρυθμιστές του αγώνα και φυσικά της πρώτης νίκης. Ο Άρης απέδρασε με το διπλό, είναι σίγουρο ότι θα γίνει καλύτερος, όπως παραδέχθηκε και ο Μάντζιος. “Θέλει χρόνο… Δεν το λέω απλά για να το πω. Εγώ γνωρίζω σε ποια κατάσταση είναι ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Θέλει χρόνο, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο μέχρι την διακοπή να παίρνουμε βαθμούς. Είχαμε μια καλή εικόνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο προς το τέλος, δείξαμε πως είμαστε ομάδα που τρέχει καλά. Αυτό φάνηκε και στα δυο παιχνίδια, στα τελευταία 20λεπτά, τόσο στο Περιστέρι όσο και σήμερα. Όμως, κάθε παίκτης θέλει το χρόνο του. Δουλεύουμε ξεχωριστά, άλλη προπόνηση κάνουν κάποιοι και άλλη προπόνηση κάποιοι άλλοι. Πάντα με νέα πρόσωπα εν μέσω πρωταθλήματος, ψάχνουμε λύση εμείς οι προπονητές προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι όσο πιο γρήγορα γίνεται”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, χθες ο Άρης πήρε ακόμη ένα μήνυμα από τη “νέα τάξη πραγμάτων” στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη, απέδειξε ότι αποτελεί έναν νέος καμικάζι της νέας “φιλικής εταιρίας’ της… εξυγίανσης! Έκανε ότι μπορούσε για να προκαλέσει τους παίκτες του Άρη, έβγαζε κάρτες, έδινε λανθασμένα φάουλ, προσπάθησε φιλότιμα να… αναστήσει τον μέτριο χθες Πανσερραϊκό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής του Άρη παραδέχθηκε στη συνέντευξη τύπου: “Είναι μια χρονιά δύσκολη από όλες τις πλευρές, σαν  Άρη… Ένα μήνυμα το πήραμε μέσα, από την διαιτησία. Όπως έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλα πράγματα. Κάνουμε υπομονή για να δούμε σωστές αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι μια χρονιά πολύ δύσκολη…”.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που… εξηγεί πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά, ενώ ειδικά απαιτεί εγρήγορση από όλους και κυρίως συσπείρωση μέσα στην κιτρινόμαυρη οικογένεια.

 

To Top