Οι 88 μέρες στον πάγκο του Άρη, τα αποτελέσματα που δεν ήρθαν και το τι πήγε στραβά…

O Γιάννης Χατζηνικολάου αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του Άρη και οι «κίτρινοι» θα χρειαστεί να πορευτούν με άλλο προπονητή, σε μία –ακόμη- όπως φαίνεται δύσκολη σεζόν. Η συνεργασία του με τους κίτρινους ανακοινώθηκε στις 8 Ιουνίου. 88 μέρες μετά επήλθε το διαζύγιο

Το αν ο Χατζηνικολάου πληρώνει δικαιολογημένα το… μάρμαρο, διότι αυτός μόνο έφταιγε είναι ένα ζήτημα κι αυτό οφείλουμε να το δούμε ψύχραιμα. Ο στόχος του Άρη στην προκειμένη περίπτωση είναι η απομάκρυνση του Γιάννη Χατζηνικολάου να φέρει αποτέλεσμα και ηρεμία κι όχι απλά να αλλάξει πρόσωπο στην άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου.

Ήταν Κυριακή 7 Ιουλίου όταν ξεκίνησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας στη Βουλγαρία, με τα δείγματα να είναι άκρως αισιόδοξα και ενθαρρυντικά. Το κλίμα στις προπονήσεις εξαιρετικό και η διάθεση των παικτών τουλάχιστον… μπόλικη, αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που πάντοτε κρίνουν τα πρόσωπα και τις καταστάσεις.

Και τα πρώτα ήταν θετικά. Ο Άρης μοίραζε τριάρες και τεσσάρες στα φιλικά της Βουλγαρίας έστω με ομάδες μέτριας δυναμικότητας, ενώ στο πιο δυνατό από αυτά, είχε άκρως θετική εμφάνιση κόντρα στη Λίτεξ, η οποία μάλιστα ξεκινούσε έπειτα από τρεις μέρες πρωτάθλημα. Κόντρα στη Ρόμα, στο κατά τεκμήριο πιο δυνατό φιλικό του, με μια ομάδα τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω, ο Άρης ήταν και πάλι εξαιρετικός, βγάζοντας πολλά στοιχεία, από αυτά τα οποία δούλεψε όλο το καλοκαίρι πάνω τους ο Γιάννης Χατζηνικολάου.

Όπως φάνηκε όμως αυτό δεν αρκούσε…

Στα επίσημα ματς οι «κίτρινοι» κατέρρευσαν και σε όλα αυτά, αν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, η εκάστοτε εμφάνιση τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Το τι έφταιξε κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει 100%.

1. Ίσως έφταιξε ότι ο Χατζηνικολάου από τη μέρα που προσλήφθηκε (ίσως και πιο πριν) αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιφύλαξη και η υποδοχή του κόσμου σίγουρα δεν ήταν η πιο εγκάρδια και προφανώς υπό αυτές τις συνθήκες και αυτήν την πίεση, δύσκολα θα μπορούσε να αποδώσει ακόμα και ο πιο αποδεκτός προπονητής, ενώ και το όνομά του ποτέ δεν έκανε «γκελ» στα αυτιά των οπαδών.

2. Ίσως έφταιξε το ότι ο Άρης είχε δικαίωμα να κάνει τρεις μεταγραφές ξένων κι άνω των 24 ετών και οι δύο από τους τρεις δεν μπόρεσαν όχι μόνο να βοηθήσουν άμεσα, αλλά και να παίξουν καλά – καλά. Προφανώς αυτό το πληρώνει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Δημήτρης Μούτας, που θα έπρεπε στις συγκεκριμένες επιλογές να είναι πολύ πιο προσεκτικός.

3. Ίσως ακόμα να έφταιξε το ότι ο Χατζηνικολάου δεν βάδισε σε σίγουρα μονοπάτια σε ότι αφορά τις επιλογές του.  Ακόμα θέμα προκλήθηκε από το ότι για παράδειγμα σε όλα τα φιλικά αριστερός μπακ αγωνίστηκε ο Μαργαρίτης, ο οποίος έμεινε εκτός δυο μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μόλις αποκτήθηκε ο Τσουμάνης, ο οποίος προφανώς και στο πρώτο παιχνίδι ήταν ανέτοιμος.

4. Ακόμα σημαντικό θέμα αποτελεί η απουσία του Αγκάνθο, ενός παίκτη που με τα γκολ που πέτυχε πέρυσι κράτησε τον Άρη όρθιο κι απέδειξε ακόμα και στα πιο δύσκολα ματς, ότι μπορεί να κρατήσει τον Άρη ζωντανό, μιας και οι άλλοι δύο φορ που έχει η ομάδα στο ρόστερ (Αγγελούδης, Μανιάς) μπορεί να είναι πολύ ταλαντούχοι, αλλά δεν έχουν την εμπειρία που απαιτείται σε πολύ σημαντικά ματς.

5. Προφανώς αν προσθέσει σε όλα αυτά κανένας και τις διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες και στα τρία πρώτα παιχνίδια της χρονιάς ήταν άδικες για τον Άρη, αλλά αν δινόντουσαν τα πέναλτι (με Απόλλων και Ατρόμητο) για παράδειγμα ή ακυρωνόταν το όντως μη έγκυρο γκολ της Καλλονής ο Άρης να είχε άλλη βαθμολογική θέση και διαφορετικά αποτελέσματα.

Διότι καλώς ή κακώς όλα κρίνονται με βάση το αποτέλεσμα. Κι εκεί ο Άρης πήρε μηδέν!

To Top