Οι όμιλοι του δεύτερου NBA Cup και το σύστημα διεξαγωγής

Μπορεί πολλοί να το έχουν… ξεχάσει, όμως την περασμένη σεζόν έλαβε χώρα για πρώτη φορά το NBA In-Season Tournament, ένα τουρνουά που εξελίσσεται παράλληλα με την κορυφαία λίγκα του πλανήτη και έχει τη μορφή Κυπέλλου. Φέτος, η διοργάνωση άλλαξε όνομα και θα λέγεται Emirates NBA Cup, ενώ έγιναν γνωστοί και οι όμιλοι που την απαρτίζουν.

Από αυτούς, ξεχωρίζει το Group C της Δύσης, που θα φέρει αντιμέτωπους τους Γουόριορς του Στεφ Κάρι, τους Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς, τους Πέλικανς του Ζάιον Γουίλιαμσον, τους Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς και τους Μέμφις Γκρίζλις του Τζα Μοράντ. Παράλληλα, ο Κλέι Τόμπσον ως παίκτης του Ντάλας θα έρθει αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, οι ομάδες των έξι ομίλων παίζουν από μία φορά μεταξύ τους, με τους αγώνες αυτούς να μετρούν κανονικά ως παιχνίδια Regular Season του NBA. Οι πρωτοπόροι κάθε ομίλου μαζί με την καλύτερη ομάδα από κάθε περιφέρεια που δεν τερμάτισε πρώτη, προκρίνονται στους «8». Από εκεί και πέρα, τα ματς είναι νοκ άουτ μέχρι τον τελικό του Λας Βέγκας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός αγώνας του τουρνουά που δεν μετράει στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο NBA Cup πήγε στα χέρια των Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι νίκησαν στον τελικό τους Ιντιάνα Πέισερς.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Δύση

Group A: Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Σακραμέντο Κινγκς, Χιούστον Ρόκετς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Group B: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Φοίνιξ Σανς, Λος Άντζελες Λέικερς, Γιούτα Τζαζ, Σαν Αντόνιο Σπερς

Group C: Ντένβερ Νάγκετς, Ντάλας Μάβερικς, Νιού Όρλιανς Πέλικανς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Μέμφις Γκρίζλις

Ανατολή

Group A: Νιού Γιορκ Νικς, Ορλάντο Μάτζικ, Φιλαντέλφια Σίξερς, Μπρούκλιν Νετς, Σάρλοτ Χόρνετς

Group B: Μιλγουόκι Μπακς, Ιντιάνα Πέισερς, Μαϊάμι Χιτ, Τορόντο Ράπτορς, Ντίτροϊτ Πίστονς

Group C: Μπόστον Σέλτικς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Σικάγο Μπουλς, Ατλάντα Χοκς, Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

To Top