Ο Άρης δεν… εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο, υπέστη ένα αγωνιστικό μπλακ άουτ που είχε ως αποτέλεσμα μια πικρή ήττα. Απογοήτευση, προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας και αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους συνθέτουν το σκηνικό της “επόμενης μέρας”.
Το τελευταίο σφύριγμα του Διαμαντόπουλου βρήκε τον Άρη να γνωρίζει μία βαριά ήττα – πισωγύρισμα… Ήδη λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης υπήρχαν συνθήματα κατά της ΠΑΕ και των παικτών, τα οποία έγιναν ακόμα πιο έντομα με το τέλος του αγώνα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ΠΑΕ Άρης και όχι μόνο, με τον κόσμο να ξεχειλίζει δικαιολογημένα από απογοήτευση…
Είναι προφανές ότι ο κόσμος του Άρη έχει “αδειάσει”… Κι έχει “αδειάσει” γιατί τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργηθεί με μεγάλη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες, μία ομάδα που τουλάχιστον έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο και διεκδικούσε όλο και περισσότερα πράγματα. Όμως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παρουσιάζει μια εικόνα καθόλου ελκυστική, απόρροια των λαθών του φετινού καλοκαιριού: επιλογή Τερζή, έλλειψη προετοιμασίας, αστοχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Μέσα σε όλα αυτά ήρθαν και τα πολλά προβλήματα των τραυματισμών: ο Άρης μετράει συνολικά δέκα τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον οι 7-8 θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παίκτες “ενδεκάδας”! Δύσκολα να συναντήσει κάποιος κάτι ανάλογο στη φετινή Super League σε άλλη ομάδα.
Μαζί με τον κόσμο που έχει “αδειάσει”, αδειάζουν σε κάθε παιχνίδι περισσότερο και οι κερκίδες… Ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο γι αυτό και γυρίζει αργά αλλά σταθερά την πλάτη. Κι αυτό αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από μία ήττα με τον Ατρόμητο ή το γεγονός ότι η ομάδα έχει μόλις 14 βαθμούς μετά από δέκα αγωνιστικές στροφές.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άρης έχει φέτος τα λιγότερα εισιτήρια στην εξαετία, με μέσο όρο 5.630. Και με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν αποκλείεται να πέσει κι άλλος ο αριθμός αυτός.
Συγκεκριμένα:
Περίοδος 2022-23: μ.ο. 7.449,
Περίοδος 2021-22: μ.ο. 6.348 (λόγω περιοριστικών μέτρων σε πολλά παιχνίδια εκδόθηκαν μόλις 1.000 εισιτήρια).
Περίοδος 2020-21: οι αγώνες γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών.
Περίοδος 2019-20: μ.ο. 10.265
Περίοδος 2018-19: μ.ο. 8.919.
Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται ο Θόδωρος Καρυπίδης, που δέχεται δικαιολογημένα τα “βέλη” της κριτικής για τα κακώς κείμενα. Αυτός είναι άλλωστε, στο “τιμόνι”, αυτός καλείται να πάρει αποφάσεις που θα διορθώσουν την άσχημη εικόνα και θα φέρουν τον Άρη σε μια πορεία ανασύνταξης. Είναι μια αποστολή που καλείται να την φέρει εις πέρας με επιτυχία… Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.