Οι διαφορές ανάμεσα σε επίγειο και διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα

Παρότι η Ελλάδα έχει σχετικά μικρό πληθυσμό σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, ο κατά κεφαλήν τζίρος του αθλητικού στοιχήματος είναι πολύ υψηλός. Κατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της  συγκεκριμένης κατηγορίας. Η αγάπη των Ελλήνων για τα τυχερά παιχνίδια ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, όπου βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Ιστότοποι αθλητικών στοιχημάτων και επιλογές εκτός σύνδεσης

Ο ΟΠΑΠ διατηρεί το μονοπώλιο των παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος σε όλη την επικράτεια. Συνεπώς για να παίξει κανείς στοίχημα σε φυσικό σημείο θα πρέπει να επισκεφθεί κάποιο πρακτορείο του οργανισμού. Στο διαδίκτυο τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς οι επιλογές είναι περισσότερες. Στο διαδίκτυο δεν ισχύει το μονοπώλιο με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Βέβαια κι εδώ υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, καθώς νόμιμοι θεωρούνται ιστότοποι οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας. Μπορείτε να βρείτε εύκολα τους κορυφαίους ιστότοπους για στοίχημα στην Ελλάδα που είναι αντίστοιχα και νόμιμοι στο apati.info/sites-gia-stoixima/ όπου αντίστοιχα υπάρχουν και πολλές πληροφορίες και το πως ακριβώς λειτουργούν. Είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε τους νόμιμους ιστότοπους για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Προστατεύοντας παράλληλα τα χρήματα σας και τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι εξίσου πολύτιμα.

Στοιχηματίζοντας σε φυσικά σημεία στην Ελλάδα

Είναι γεγονός πως τα πρακτορεία στα οποία μπορεί κανείς να παίξει στοίχημα είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει κυριολεκτικά ένα πρακτορείο σε κάθε γειτονιά. Τα σημεία αυτά αποτελούν και μέρη επικοινωνίας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης με τοπικό χαρακτήρα. Είναι κατάλληλα για όσους θέλουν και επιδιώκουν την επικοινωνία με άλλα άτομα για την ανταλλαγή απόψεων και προγνωστικών αθλητικού στοιχήματος και ότι έχει να κάνει με καθημερινά ζητήματα.

Στα πρακτορεία υπάρχουν τηλεοράσεις όπου κανείς μπορεί να παρακολουθήσει αθλητικά γεγονότα και αγώνες που προσφέρονται στο live στοίχημα, από συνδρομητικά κανάλια στα οποία πρέπει να πληρώσει για να έχει πρόσβαση στο σπίτι. Αρκετός κόσμος συνδυάζει το στοίχημα με την παρακολούθηση παιχνιδιών, που δεν θα μπορούσε υπό κανονικές συνθήκες να παρακολουθήσει από το σπίτι. Αυτό και πάλι δημιουργεί μία διαφορετική ατμόσφαιρα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί ψηφιακά στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, στα φυσικά πρακτορεία μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μετρητά που προτιμούν ακόμη πολλοί για την κατάθεση των δελτίων του στοιχήματός του. Αυτό φυσικά δεν είναι εφικτό online, όπου όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μεθόδων. Για κάποιους αυτό είναι μειονέκτημα, καθώς πρώτα θα πρέπει να επισκεφτούν κάποιο ATM για να βγάλουν μετρητά, καθώς ακόμα στην Ελλάδα οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν προσφέρονται παντού, αν και θα έπρεπε.

Όσον αφορά τώρα τις επιλογές του στοιχήματος, αυτές είναι σαφώς περιορισμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες που μπορεί να βρει κανείς online. Και τα αθλήματα είναι σημαντικά λιγότερα, αλλά και οι αγορές και τα είδη των στοιχημάτων που προσφέρονται δεν έχουν καμία σχέση με τη μεγάλη γκάμα επιλογών στο διαδίκτυο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το ύψος των στοιχηματικών αποδόσεων. Τα πρακτορεία έχουν μεγάλη γκανιότα και αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με εκείνες που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Οι διαφορές είναι τεράστιες και κάνουν τη διαφορά σε βάθος χρόνου.

Το γεγονός ότι οι στοιχηματικές επιλογές πραγματοποιούνται πάνω σε χαρτί το οποίο συμπληρώνει ο παίκτης, είναι για κάποιους θετικό και για άλλους αρνητικό. Σε γενικές γραμμές η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα λάθους. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως τα πρακτορεία είναι ανοιχτά συγκεκριμένες ώρες και συνεπώς η έμπνευση που θα σας έρθει αργά το βράδυ και στο live στοίχημα στους νυχτερινούς αγώνες δεν αποτελούν επιλογή.

Η εμπειρία στοιχήματος στο διαδίκτυο

Όπως συμβαίνει και με το επίγειο στοίχημα, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων είναι αυτή που ελέγχει όλες τις διαδικασίες και online. Πληροφορίες για το αθλητικό στοίχημα και δυνατότητα κατάθεσης καταγγελιών μπορεί να γίνει στον ιστότοπο της υπηρεσία στο gamingcommission.gov.gr/. Το μεγάλο πλεονέκτημα του online στοιχήματος είναι πως μπορεί κανείς να ασχοληθεί με αυτό 24/7 από το σπίτι του ή από κινητό, όπου κι αν βρίσκεται. Ο παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να επισκεφτεί κάποιο φυσικό χώρο για να καταθέσει το δελτίο του.

Οι χρηματικές συναλλαγές στο διαδίκτυο πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμών. Καταθέσεις και αναλήψεις χρημάτων πραγματοποιούνται εύκολα και προσφέρονται διάφορες μέθοδοι. Αποτελεί επιλογή στον παίκτη να διαλέξει εκείνη, που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Βέβαια, οι συναλλαγές με μετρητά δεν είναι εφικτές με αυτό τον τρόπο. Από την άλλη, το live στοίχημα προσφέρει τεράστια ποικιλία επιλογών σε ότι έχει να κάνει με αθλήματα, με πρωταθλήματα και στοιχηματικές αγορές. Τα πάντα σχεδόν υπάρχουν διαθέσιμα για στοίχημα και σε αυξημένες στοιχηματικές αποδόσεις σε σχέση με τα πρακτορεία. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα στον παίκτη να εγγραφεί σε περισσότερες από μία στοιχηματικές ιστοσελίδες και να αναζητά τις καλύτερες αποδόσεις κάθε φορά.

Οι ιστότοποι αθλητικού στοιχήματος προσφέρουν επίσης πολλές επιβραβεύσεις και προσφορές στους παίκτες που δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμες στα πρακτορεία. Μιλάμε για προσφορές καλωσορίσματος, free bet, προγράμματα επιβράβευσης παικτών κλπ. Αυτές οι προσφορές προσφέρουν πολύ καλύτερες προοπτικές επιτυχίας, αλλά και περισσότερο χρόνο παιχνιδιού.

Το live στοίχημα σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό παίζοντας online. Οι δυνατότητες κι εδώ είναι αυξημένες και μπορείς να παίξεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ τα καταστήματα είναι κλειστά. Επιπλέον, οι επιλογές γίνονται άμεσα, μέσα σε δευτερόλεπτα, και δεν χρειάζεται ο παίκτης να χάσει χρόνο και ευκαιρίες συμπληρώνοντας χάρτινα δελτία.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως με το live στοίχημα μπορεί κανείς να παίξει οπουδήποτε και αν βρίσκεται στον κόσμο και φυσικά η ιδιωτικότητά του προστατεύεται, καθώς καταθέτει στοιχήματα χωρίς την κοινωνική πίεση, αποφεύγοντας τα φυσικά πρακτορεία ώστε να μην αποκαλύπτει την ταυτότητά του στους άλλους.

 

 

To Top