Ξιφασκία: Αργυρό μετάλλιο για τον Άρη και χάλκινο για Γρόλλιο (photos)

Με δυο μετάλλια και πολύ καλές παρουσίες επέστρεψαν οι έφηβοι του τμήματος ξιφασκίας από το ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα από το  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Νέων Ανδρών.

Το Σάββατο 22/06 οι αθλητές το τμήματος ξιφασκίας του Άρη αγωνίστηκαν στα ατομικά με τον Θωμά Γρόλλιο να καταλαμβάνει το χάλκινο μετάλλιο σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία. Ο Γκυ Γεώργιος Λεωτόν παρόλο που απείχε από τις προπονήσεις λόγω των πανελληνίων κατέλαβε την 9η θέση. Ο Λάζαρος Λεωτόν και ο Φίλιππος Αϊβάζης με σταθερή πορεία στην ομάδα κατέλαβαν αντίστοιχα την 19η και 30η θεση. Ο 14χρονος Μάριος Αγγελόπουλος αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην κατηγορία νέων κατέλαβε την 49η θεση.

Την επόμενη μέρα στα ομαδικά οι Θωμάς, Γκυ, Λάζαρος και Φίλιππος μπήκαν δυναμικά με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κερδίζοντας την ομάδα της Βικτώριας προκρίθηκαν στους ημιτελικούς. Εκεί ενάντια στην ομάδα του Ηλυσιακού πήραν την πολυπόθητη νίκη για τον τελικό. Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με την ομάδα της Ασπίδας, οι αθλητές μας κατέλαβαν την μέγιστη προσπάθεια και με σκορ 44-44 δεν κατάφεραν να πάρουν τον καθοριστικό πόντο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αθλητές και τους προπονητές Γιώργο Τσουρούτα και Παναγιώτη Τελιπορανίδη.

Την Παρασκευή 21/06 η 10χρονη Πανδώρα Γουσοπούλου αγωνίστηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας στο Final 4 των διασυλλογικών αγώνων και κατέλαβε το «χάλκινο» μετάλλιο στην κατηγορία U12.

Επόμενος και τελευταίος στόχος της φετινής χρονιάς είναι το πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων το προσεχές Σαββατοκύριακο.


To Top