Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

 

Ξεκινά για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Κ23.
Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στην 110η διοργάνωση των ανδρών και την 88η των γυναικών, με κάποιους από αυτούς να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα μετρήσει στο ranking για το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» στη γαλλική πρωτεύουσα. Παράλληλα, τα σωματεία διεκδικούν τον τίτλο στη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση του στίβου, καθώς η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία αποτελεί σημαντικό έπαθλο γι’ αυτά.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Βόλος θα φιλοξενήσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Το Πανθεσσαλικό κατασκευάστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά -μέχρι πέρυσι- είχε φιλοξενήσει μόνο το 2020 τη συνάντηση Ελλάδα/Κύπρος και τη διετία 2021-2022 το Πανελλήνιο Κ18. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου έχει πραγματοποιηθεί άλλες πέντε φορές στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα (η μία ήταν μόνο ανδρών). Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό στάδιο και να στηρίξουν τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών, την ώρα που η είσοδος στο γήπεδο θα είναι ελεύθερη.

Το μεγάλο «αστέρι» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη εξαιρετικοί αθλητές που θα βρίσκονται στο Βόλο και αναμένεται να προσφέρουν θέαμα στους φίλους του κλασικού αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά τα άλματα, ο Τεντόγλου δεσπόζει στο μήκος, καθώς ο αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς κερδίζει ανελλιπώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από το 2017, με εξαίρεση το 2020 που δεν μετείχε, ενώ η τελευταία ήττα του καταγράφηκε το 2016, όταν κατέλαβε την τρίτη θέση σε ηλικία 18 ετών. Ο έμπειρος άλτης, ο οποίος πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρώμη, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς «πέταξε» δύο φορές στα 8,65μ. στην ιταλική πρωτεύουσα, «αγγίζοντας» το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα (8,66μ. από το 2007).

 

To Top