Ξέσπασε για το άδειο γήπεδο της Σπλιτ ο Ούκιτς: «Παίζουμε με ομάδα 20 εκατομμυρίων και έχει στις κερκίδες 500 οπαδούς»

Η κροατική ομάδα μπάσκετ Σπλιτ, άλλοτε γνωστή ως Γιουγκοπλάστικα, αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ευρώπη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί από το κορυφαίο επίπεδο, χάνοντας σταδιακά την τεράστια οπαδική βάση που είχε κάποτε.

Για την κατάσταση αυτή ξέσπασε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο πρώην γκαρντ των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ γεννήθηκε στο Σπλιτ και αποτελεί «γέννημα θρέμμα» των Ακαδημιών του συλλόγου, επομένως εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως το γήπεδο της ομάδας ήταν σχεδόν άδειο στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

“Είμαι πραγματικά απογοητευμένος και σοκαρισμένος, δεδομένου ότι δεν πήγαν περισσότερα από 500 άτομα στο γήπεδο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν 2.000 άνθρωποι στο Σπλιτ που, αν μη τι άλλο, θέλουν να δουν έναν μαέστρο όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς να παίζει. Πρόκειται για έναν πολύ ελκυστικό αντίπαλο που έχει μπάτζετ 20 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν το βλέπεις καθημερινά.

Ξέρω ότι το κοινό του Σπλιτ είναι κακομαθημένο και συνηθίζει να έρχονται τακτικά ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν και να κερδίζουν τη Σπλιτ. Ωστόσο, έχω παίξει σε πολύ χειρότερες ομάδες από αυτήν και το γήπεδο ήταν πάντα γεμάτο απέναντι σε αυτούς τους δύο. Αυτό είναι απλά ακατανόητο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ούκιτς.

Ο Ούκιτς ξεκίνησε την καριέρα του στη Σπλιτ το 2000 και την ολοκλήρωσε εκεί, αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-23 χωρίς μάλιστα πληρωμή στην τελευταία του σεζόν. Πρόσφατα ξεκίνησε να εργάζεται ως σχολιαστής μπάσκετ στην Κροατία. Στην Ελλάδα, τον μάθαμε από τη διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό (2012-14) αλλά και από τη μονοετή στην AEK (2016-17).

Σε όλη τη μακρόχρονη καριέρα του στο μπάσκετ, ο Ούκιτς κέρδισε 20 τίτλους με πολλές διαφορετικές ομάδες. Η… αφεντιά του έφτασε και μέχρι το NBA, όπου φόρεσε τις φανέλες των Τορόντο Ράπτορς και Μιλγουόκι Μπακς.

Στην Ευρώπη, πέρα από τις δύο ελληνικές ομάδες αγωνίστηκε για την Μπασκόνια, την Μπαρτσελόνα, τη Ρόμα, τη Φενέρμπαχτσε και την Τσεντεβίτα στη Euroleague. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Ούκιτς, φυσικά, ήταν ήταν σταθερός στην εθνική ομάδα της Κροατίας, εκπροσωπώντας το έθνος σε 10 μεγάλα διεθνή τουρνουά σε όλη την καριέρα του.

To Top