Ντρισμπιώτη: “Δεν πρέπει να υπερβώ αυτά που αισθάνεται το κορμί μου, υπάρχει κι άλλη ζωή πέρα από τον αθλητισμό”

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέγραψε την τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μίλησε στη μικτή ζώνη μετά το τέλος των 20χλμ βάδην στο Παρίσι, φανερά συγκινημένη για την τελευταία της παρουσία στο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ήταν πολύ ωραία, πολύ γρήγορη (σ.σ. η διαδρομή). Ο κόσμος έκανε να φαίνεται πολύ μικρή η διαδρομή. Αυτό είναι το ευχάριστο όταν υπάρχει πολύς κόσμος, ότι είναι παντού, σε βοηθάει, σε παρασέρνει, σου δίνει δύναμη και σου φαίνονται όλα λίγα. Ήμουν πολύ συγκινημένη, δεν μπορούσα να κρατήσω τα δάκρυά μου.

Σκεφτόμουν ότι αυτό είναι, τέλος. Είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι δεν θα αγωνιστείς ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μπορείς. Και εγώ πιστεύω ότι αυτό μπορώ να το κάνω. Οι αθλητές πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε ένα τέλος. Πρέπει να δούμε και την πραγματική ζωή πέρα από αυτό. Σίγουρα σε μεγαλύτερη ηλικία δεν θα μπορώ να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα. Ξέρω ότι μπορώ να ξαναβρεθώ εδώ, ξέρω ότι δεν μπορώ να διεκδικήσω κάτι παραπάνω κι αυτό είναι ίσως αδύνατο.

Δηλαδή θα είμαι η εξαίρεση του κανόνα και είναι πάρα πολύ σπάνιο να είναι κάποιος η εξαίρεση του κανόνα. Μετά από τις κακοτυχίες που είχα φέτος, είδα το σώμα μου να αντιδρά και να χρειάζεται βοήθεια, οπότε πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Δεν πρέπει να υπερβώ αυτά που αισθάνεται το κορμί μου. Υπάρχει και άλλη ζωή πέρα από τον αθλητισμό και νομίζω ότι είναι η στιγμή να τη ζήσω.

Έχω οικογένεια πρέπει αν βρεθώ δίπλα τους, έχω σύζυγο, θα με διώξει από το σπίτι αν συνεχίσω (σ.σ. γέλια). Καταλαβαίνετε, είναι όλοι εδώ, τους ευχαριστώ. Όλη η οικογένειά μου. Πάρα πολλοί φίλοι μου, άνθρωποι από όλο τον πλανήτη είναι εδώ σήμερα να παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός.

Ο στίβος ξεκινάει επίσημα. Ξεκίνησε και θα είμαστε στα στάδια για να παρακολουθήσουμε τα άλλα παιδιά. Καλή επιτυχία σε όλη την ελληνική ομάδα, όχι μόνο στην ομάδα του στίβου, αλλά σε όλη την ελληνική αποστολή. Εύχομαι η Ελλάδα να πάρει αρκετά μετάλλια και ακόμη και να μην πάρει, έχει κερδίσει το μεγαλύτερο μετάλλιο της περηφάνιας, αυτό που μας ακολουθεί εμάς τους Έλληνες.

Ξέρουμε τι σημαίνει Ολυμπισμός, ξέρουμε τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και σε κάθε μας βήμα φαίνεται. Είμαστε εκεί σύσσωμοι όλοι μαζί και προχωράμε για τους επόμενους”.

Για το αν είναι το φινάλε που ονειρευόταν: “Δεν ονειρευόμουν τόσο ωραίο φινάλε, ποτέ μου. Δεν ήξερα αν θα τελείωνα ποτέ, δεν είχα βάλει ποτέ την τελεία που λέμε. Φέτος μου χαρίστηκαν πάρα πολλές εμπειρίες, απροσδόκητα, χωρίς να τις περιμένω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την επιλογή σε όλα τα προνόμια που μου δόθηκαν. Στο να είμαι σημαιοφόρος της Ολυμπιακής Ομάδας, που είναι σπάνιο κάποιος αθλητής να το ζήσει. Πάρα πολύ περήφανη που μπόρεσα να κρατήσω τη σημαία σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μένα είναι κάτι παραπάνω, λόγω και της ηλικίας μου και ότι είναι η τελευταία μου παράσταση”.

To Top