Ντεσάν: «Καλή αρχή, αλλά δεν θα το πάρουμε και πάνω μας» (video)

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Ντιντιέ Ντεσάν μετά τη νίκη της Γαλλίας με 1-0 επί της Αυστρίας, για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Euro 2024.

«Όλα τα ματς είναι δύσκολα γιατί υπάρχει και αντίπαλος που διεκδικεί πράγματα. Είχαμε σταθερότητα και ομαδικότητα, μπορούσαμε να σκοράρουμε δεύτερη φορά, αλλά θα έπρεπε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά. Πάντως είναι πολύ καλό να αρχίζεις με νίκη. Είναι μια καλή συνήθεια και πρέπει να την διατηρήσουμε», σχολίασε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Προφανώς υπάρχει ποιότητα και ταλέντο, αλλά οι παίκτες ξέρουν ότι υπάρχει και ανάγκη για σταθερότητα όταν δεν έχουμε την μπάλα. Ολοι το ξέρουν αυτό. Δεν πρόκειται να το πάρουμε πάνω μας, αλλά είναι μια καλή αρχή για εμάς», πρόσθεσε o Nτεσάν, που συμπλήρωσε 100 νίκες στον πάγκο των «τρικολόρ» σε 154 παιχνίδια έχοντας γνωρίσει την ήττα μόλις 24 φορές.

Ο 55χρονος έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής με τριψήφιο αριθμό νικών στον πάγκο μιας εθνικής ομάδας. Πρώτος είναι ο Γιόακιμ Λεβ που είχε 124 νίκες σε 198 ματς με τη Γερμανία, ενώ δεύτερος ο Όσκαρ Ταμπάρες με 106 σε 224 παιχνίδια με την Ουρουγουάη.

To Top