Νταβίντ Αγκάνθο, ο τέταρτος Ισπανός που ανανέωσε συμβόλαιο στον Άρη

Από το 2006 και μετά ο Άρης άνοιξε τον… χορό των Ισπανών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα συστηματικά. Πολλοί παίκτες από την Ιβηρική χερσόνησο φόρεσαν τη φανέλα του Άρη, άλλοι με επιτυχία, άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ο Νταβίντ Αγκάνθο είναι ο τέταρτος Ισπανός στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Άρη που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους κίτρινους, απόδειξη της προσφοράς που έχει στην ομάδα.

Πριν τον Νταβίντ Αγκάνθο προηγήθηκαν τρεις άλλοι παίκτες, που ήρθαν στον Άρη και… έμειναν, κάνοντας νέο συμβόλαιο.

Ο Σέρχιο Κόκε ήρθε στον Άρη από τη Μαρσέιγ το καλοκαίρι του 2006 και έμελλε να γίνει όχι απλά αρχηγός, αλλά και ηγέτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο του συμβόλαιο με τους κίτρινους υπέγραψε νέο πενταετές, το οποίο στην πορεία δυστυχώς δεν “τίμησε” υπό την έννοια ότι και πτωτική απόδοση είχε και έφυγε χρωστώντας χρήματα στον Άρη.

Ο Φρανσίσκο Χαβίτο ήρθε στον Άρη επίσης το 2006, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, με την οποία είχε αγωνιστεί μία φορά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομοίως με τον Κόκε, έκανε και αυτός νέο συμβόλαιο με τους κίτρινους επεκτείνοντας για τρία χρόνια τη συνεργασία, αλλά έφυγε κι αυτός όχι με τον καλύτερο τρόπο, αφού είχε αποφασίσει να πάει στον Ολυμπιακό το 2011 και είχε δοθεί για ένα εξάμηνο στην Λα Κορούνια, η οποία ακόμα οφείλει χρήματα στον Άρη.

Ο τρίτος που ήρθε, έμεινε και έκανε νέο συμβόλαιο ήταν ο Τόνι Κάλβο. Κατευθείαν από την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ήρθε στα 20 του χρόνια στον Άρη και έμεινε μια τετραετία στην ομάδα. Είχε ήδη προλάβει να κάνει μια ανανέωση στο συμβόλαιό του, το οποίο πάντως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς δόθηκε δανεικός στην Πάρμα το 2011.

Ο Αγκάνθο είναι ο τέταρτος Ισπανός που ήρθε και θα… μείνει. Τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο ο κορυφαίος παίκτης του Άρη τη φετινή σεζόν θα φοράει την κίτρινη φανέλα, υπογράφοντας χθες την ανανέωση του συμβολαίου του.

 

To Top