Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Άρης δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα, παρά την απόφαση του Ειρηνοδικείου, τη στιγμή που υπάρχουν κάποια νομικά κωλύματα.
Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρέπει να παραιτηθούν από τη διοίκηση της ΚΜΑ οι Στεφανίδης, Φουρλίγκας, μια και δεν συμβαδίζει βάσει καταστατικού να είναι και στην ΠΑΕ. Είναι γνωστό αυτό και γι αυτό μέχρι στιγμής δεν έγινε η συγκρότηση σε σώμα. Πρακτικά αυτό στέρησε π.χ. τον Άρη να ψηφίσει στη Σούπερ λίγκα ή μπορεί να στερεί αποφάσεις όπου κάποιος θα πρέπει να υπογράψει.
Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την ανάληψη της προεδρίας από τον Στεφανίδη, λόγω της ιδιότητας του δικηγόρου. Βάσει του νόμου: “δικηγόρος δεν μπορεί να βρίσκεται σε εταιρία και να ασκεί εμπορικές πράξεις, όπως είναι μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, ούτε να είναι πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος”.
Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα άλλων νομικών που ασχολήθηκαν με τα κοινά της ΠΑΕ, όπως π.χ. οι Σαρρής, Γρόλλιος, οι οποίοι αν και είχαν αξιώματα δεν κατείχαν αυτό του προέδρου. Παραδείγματα, υπάρχουν και σε άλλες ΠΑΕ πλην Άρη, όπου το αξίωμα του προέδρου δεν κατείχε κάποιος δικηγόρος.
Πρακτικά, ο νυν πρόεδρος της ΚΜΑ (ο φορέας δεν ασκεί εμπορικές πράξεις), θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του, θα αποφασίσει αποκλειστικά με βάση το γράμμα του νόμου… Με απλά λόγια θα κληθεί να αποφασίσει όταν θα ζητηθεί επίσημα άδεια (ακόμη δεν ζητήθηκε), με τις πιθανότητες να δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα ανάψει το “πράσινο φως”.
Η ουσία; Δεν αλλάζει και είναι μια: τα αξιώματα και τα οφίτσια δεν είναι το ζητούμενο, ειδικά σε μια διοίκηση όπου προς το παρόν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι οι λύσεις με χρήματα και αυτές όταν δοθούν, δεν θα έχει καμία πρακτική αξία, εάν προέρχονται από κάποιον που αποκαλείται πρόεδρος ή απλό μέλος.
Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια στον Άρη, οι πρόεδροι και οι παράγοντες… παρέλασαν κατά συρροή. Τα χρήματα και η σωστή οργάνωση έλειπαν.