Ναδάλ για Τζόκοβιτς: «Ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα, ένας παίκτης που με ωθούσε στα όρια»

Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός θρύλος του τένις, που την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό τένις στα τέλη Νοεμβρίου, θα λάβει μέρος στο Six Kings Slam. Εκεί, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει για ακόμη μία φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο ίδιος, βέβαια, αστειεύτηκε για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς στο Ριάντ. «Έχουμε αναμετρηθεί πάρα πολλές φορές στις καριέρες μας, δεν χρειάζεται να παίξουμε κι άλλη φορά (γέλια). Για μένα πάντα θα είναι μια πρόκληση να παίζω με τον Νόβακ, είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα, ένας παίκτης που πάντα με ωθούσε στα όρια, πιστεύω πως αυτό ισχύει και για τους δυο μας, όπως ισχύει το ίδιο και για τον Ρότζερ Φέντερερ. Πάντα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον να ανεβεί επίπεδο», σημείωσε ο Ράφα Ναδάλ.

«Με τον Ρότζερ είχα μια πολύ ξεχωριστή σχέση, αλλά και με τον Νόβακ έχω μια καλή σχέση. Είναι ο τρόπος που βιώνω τον αθλητισμό, πέρα από τους αγώνες υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου, με τον κόσμο που σε περιτριγυρίζει. Αυτό χωρίς αμφιβολία κάνει την όλη εμπειρία πολύ καλύτερη. Το τένις είναι ένα μοναχικό άθλημα και πιστεύω πως είναι σημαντικό να είσαι καλά σ’ αυτόν τον τομέα», συμπλήρωσε ο Ισπανός.

Ο 38χρονος τενίστας, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων θα παίξει στη Σαουδική Αραβία τους πρώτους αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. «Πάει πολύς καιρός που έπαιξα τένις, γι’ αυτό και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ για να αγωνιστώ μαζί με φανταστικούς παίκτες και καλούς φίλους», είπε ο Ναδάλ στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους πριν την εκκίνηση του Six Kings Slam.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι σίγουρο πως όλα τα ματς θα είναι πολύ δυνατά, μιλάμε για τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Δεν έχω υψηλές προσδοκίες, μόνο θέλω να είμαι στο court, να είμαι μέρος του σόου και ο κόσμος να απολαύσει αυτό που θα του δώσουμε», συμπλήρωσε ο Ισπανός θρύλος του τένις.

«Συνηθίζαμε να ερχόμαστε εδώ κατά τη διάρκεια της off-season, είναι θετικό που τώρα μια ακόμα χώρα είναι ανοιχτή στο να διοργανώνει μεγάλα event μέσα στη σεζόν. Είναι καλά νέα για τη χώρα, αλλά και για εμάς, για να έχουμε νέες εμπειρίες και να ερχόμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε», σημείωσε ακόμη ο Ναδάλ για το άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας στον κόσμο του τένις.

To Top