Νίκη με προοπτική εξάδας κόντρα στα προβλήματα και τις απουσίες αναζητά ο Άρης σήμερα (17.00) στο Παλέ!

Το σημερινό (17.00) παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο ήταν εκ προοιμίου δύσκολο, έγινε δυσκολότερο από τη στιγμή που ο Άρης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κώστα Χαρίση, όμως πρέπει μέσα από την ομαδικότητα να βρει τρόπους να καλύψει το κενό του έμπειρου σέντερ και να φτάσει στη νίκη, που θα του δώσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αρχικά θέση στα πλέι οφ και εν συνεχεία πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση μιας θέσης καλύτερης από την 7η ή 8η.

Ο Άρης βρίσκεται μια νίκη πίσω από τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα. Συνεπώς, εφόσον κερδίσει θα “πιάσει” τους Πατρινούς στην 6η θέση και ουσιαστικά θα γίνει βασικός διεκδικητής αυτής της θέσης, παρόλο που ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε τονίσει μετά το ματς με τον Πανελευσινιακό ότι στόχος του Άρη είναι η έβδομη ή η όγδοη θέση.

Για να κερδίσει σήμερα ο Άρης θα πρέπει καταρχήν να καλυφθεί το κενό του Κώστα Χαρίση. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος εν πρώτοις, αλλά και οι Αντώνης Ασημακόπουλος, Γιώργος Τσιάρας και Αλέξανδρος Βεζένκοφ θα κληθούν να παίξουν πολύ περισσότερο για να δώσουν λύσεις μέσα στην ρακέτα.

Ο Άρης πρέπει να κόψει τον ρυθμό του Απόλλωνα που κινείται στο παιχνίδι με δύο βασικούς άξονες: τον Μακ Κόλουμ και τον Γκραντ, που και σκοράρουν και δημιουργούν. Σαφώς και θέλουν προσοχή και άλλοι παίκτες όπως οι Κλάιμπερ και Πέτροβιτς, που έχουν εξαιρετικό περιφερειακό σουτ, όμως αν ο Άρης περιορίσει την δράση των δύο Αμερικανών, θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για τη νίκη.

Από την άλλη, θα πρέπει επιθετικά να ελέγξει τον ρυθμό, να τρέξει όποτε βρει ανοικτό γήπεδο και φυσικά να ελέγξει τα ριμπάουντ, στοιχείο που στοίχισε πολύ την περασμένη βδομάδα στη Νέα Σμύρνη.

Οι κίτρινοι έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, καθώς μετρούν 13 νίκες σε 13 αγώνες με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο Αλεξάνδρειο.

Στον πρώτο αγώνα είχαν ηττηθεί στην Πάτρα με σκορ 64-53. Η διαφορά ίσως παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, όμως προς το παρόν είναι κάτι που βρίσκεται πολύ πίσω στο μυαλό των παικτών και του Αγγέλου.

 

To Top