Νίκη για εξάδα κόντρα στα προβλήματα

Οι πέντε νίκες στα 14 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν είναι απολογισμός καλής πορείας στο πρωτάθλημα. Είναι τέτοιο, όμως, το πρωτάθλημα και το πρόγραμμα του Άρη στον δεύτερο γύρο, που οι ελπίδες για είσοδο στην πρώτη εξάδα στη κανονική διάρκεια είναι πολλές. Αρκεί ο Άρης να κάνει αυτά που πρέπει όταν τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και να αρχίσει να κερδίζει. Η πρώτη ευκαιρία είναι σήμερα (17.00) κόντρα στον Πανιώνιο.

Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Ο Πανιώνιος είναι πιο γεμάτη ομάδα, ειδικά σήμερα που ο Άρης δεν έχει ούτε τον βασικό του πλέι μέικερ (Ντομινίκ Τζέιμς), ούτε τον βασικό του γκαρντ (Δημήτρης Τσαλδάρης) ανέτοιμο τον αρχηγό και καλύτερο παίκτη του (Χρήστος Ταπούτος).

Ε και; Τα ίδια προβλήματα είχε και στο Ντόνετσκ και έχασε στις λεπτομέρειες από μια ομάδα που είναι καλύτερη του Πανιωνίου. Οφείλει να έχει τουλάχιστον την ίδια απόδοση, όπως οφείλει και ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα τώρα, στα δύσκολα, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε παρόμοια κατάσταση.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής προβληματίζεται κυρίως για την θέση “1”, γιατί υπάρχει μόνο ο Δημήτρης Βεργίνης που δίνει κάποια σιγουριά στο… κατέβασμα της μπάλας. Ο Νταν Μαυραειδής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον συγκεκριμένο ρόλο, είναι όμως χρησιμότατος σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Το κενό του Τσαλδάρη μπορεί να καλυφθεί σήμερα από τους Ρον Ντέιβις και Σέρτζιο Κερούς, οι οποίοι το έκαναν θαυμάσια στο Ντόνετσκ.

Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το σημερινό, όμως, εν πολλοίς καθορίζει τους στόχους του Άρη στο πρωτάθλημα. Κερδίζει και έχει βάσιμες ελπίδες για είσοδο στην πρώτη εξάδα, άρα θα αποφύγει στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, χάνει και παράλληλα χάνει μεγάλο έδαφος από το συγκεκριμένο γκρουπ ομάδων.

To Top