Νέα προβλήματα για την Έβερτον, κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών

Η Έβερτον θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν «με τον κίνδυνο μιας νέας αφαίρεσης βαθμών», καθώς η Premier League έχει υποβάλει νέα αξίωση για την υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα (PSR) του συλλόγου.

Η διοργανώτρια αρχή ισχυρίζεται ότι η Έβερτον παραβίασε τους κανόνες της PSR κατά 6,5 εκατομμύρια λίρες επιπλέον για τη σεζόν 2022/23, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί.

Το ποσό αυτό έρχεται ανέρχεται πάνω από 16 εκατομμύρια λίρες για την υπερβολική δαπάνη για τα οποία είχαν δεσμευτεί στο παρελθόν. Τα «ζαχαρωτά» είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση δύο βαθμών από μια ανεξάρτητη επιτροπή για την υπερβολική τους δαπάνη για την περίοδο 2022/2023 τον Απρίλιο.

Και, φυσικά, τους αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί για παραβάσεις τη σεζόν 2021/22. Στην έφεση, μειώθηκε στους έξι βαθμούς. Το πρωτάθλημα ισχυρίζεται ότι η παραβίαση στην σεζόν 2022/23 ήταν υψηλότερη, καθώς δεν συμπεριλήφθηκαν οι πληρωμές τόκων που σχετίζονται με το νέο τους στάδιο στο Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή που επέβαλε τη δεύτερη κύρωση απέρριψε το επιχείρημα της λίγκας ότι πρέπει να προστεθούν 17 εκατομμύρια λίρες σε πληρωμές τόκων στις ζημίες τους. Ωστόσο, θα εξετάσει ξανά τις πληρωμές αξίας 6,5 εκατομμυρίων λιρών, οι οποίες είπε ότι θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν άλλη μια παραβίαση.

To Top