ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνο οι πράξεις θα δώσουν πραγματική αξία στα λόγια του Καρυπίδη

Ο Θόδωρος Καρυπίδης επέλεξε να καταθέσει μέσα από μια συνέντευξη σε πολιτική εφημερίδα τις σκέψεις του για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Άρη, 24 μέρες μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο…

H 25η Μαΐου ήταν μια νύχτα που πλήγωσε τον οργανισμό του Άρη, ίσως τον… άδειασε από ενέργεια, πίστη, κουράγιο και δεν έφερε ένα τρόπαιο στο Κλεάνθης Βικελίδης… Τρεις μέρες μετά στις 28 Μαΐου είχαμε αναφέρει επί λέξει εδώ στο PRESSARIS:

Το “κλειδί” των εξελίξεων το κρατάει ο Θόδωρος Καρυπίδης. Ή καλύτερα τα “κλειδιά” των εξελίξεων.

Πλέον ζητείται σχέδιο με τολμηρές αποφάσεις, ξεκάθαρες κουβέντες και πράξεις από τον Καρυπίδη.

Ζητούνται απαντήσεις:

Μπορεί ο ίδιος να ανεβάσει επίπεδο τον σύλλογο;

Χρειάζεται “συμπαίκτη” σε οικονομικό επίπεδο;

Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τον στηρίξει διοικητικά-οικονομικά;

Μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συλλόγου;

Είναι σε θέση να δώσει όραμα στον κόσμο;

Έχει σχέδιο για την “επόμενη μέρα”;

Μερικές από τις βασικές ερωτήσεις που χρειάζονται απαντήσεις”.

Η χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε σίγουρα δεν μας έκανε πιο σοφούς. Πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Σίγουρα ο Άρης έχει εδώ και έξι χρόνια καταγράφει μια πορεία στη Super League, έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές την 5η θέση, δυο την 3η θέση, σημειώνοντας παράλληλα πέντε ευρωπαϊκές εξόδους κι έναν (χαμένο) τελικό, αλλά εδώ το ζητούμενο παραμένει πώς θα χτίσει πάλι σχέση εμπιστοσύνης ο Καρυπίδης με τον κόσμο.

Στην παρουσίαση των θέσεων του ο Καρυπίδης απέφυγε τις… κακοτοπιές του προφορικού λόγου (όπως έγινε πέρσι στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ή σε μια άλλη ιντερνετική… παρεΐστική παρουσία του που ελάχιστα πλησίασε τα όρια μιας δημοσιογραφικής συνέντευξης), όμως επί της ουσίας επικεντρώθηκε σε ένα μοτίβο, το οποίο χρειάζεται να έχει ως συνέχεια πράξεις από τον ίδιο, από τον σύλλογο, από τους συνεργάτες του.

Είναι η κλασσική περίπτωση όπου “πρώτα προηγούνται οι πράξεις και μετά τα λόγια και οι υποσχέσεις”. Ο κόσμος του Άρη θέλει να δει να γίνεται στην πράξη αυτή η “επανεκκίνηση” που υποσχέθηκε ο Καρυπίδης, επιθυμεί να δει ότι πράγματι έμαθε από τα λάθη του και ότι υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης για την επόμενη μέρα.

Τη συγκεκριμένη περίοδο, εκ των πραγμάτων λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν μια πετυχημένη ή αποτυχημένη καταγραφή των σκέψεων του Καρυπίδη, γιατί πολύ απλά όλα τα λεγόμενα θα κριθούν από τις πράξεις και το αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά το θέμα του επενδυτή καταγράφηκε μια ανακολουθία: ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο έβαλε στο κάδρο την προοπτική να υπάρχει επενδυτής ή “συμπαίκτης”. Το είπε δημόσια και… υποσχέθηκε επίσης ότι “θα γίνουν σπουδαία πράγματα”. Τώρα αναφέρθηκε στην έλλειψη προτάσεων, στην έλλειψη επενδυτών. Οπότε ή τότε δεν υπήρχε τίποτα απολύτως ή τώρα προκύπτει ένα κενό στο τι πραγματικά μεσολάβησε. Η απάντηση… αγνοείται.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία πρόταση από επενδυτή και δεσμεύτηκε ότι είναι σε θέση να καλύψει μέχρι και… 10 εκατομμύρια ευρώ το μπάτζετ του Άρη – εφόσον παραστεί ανάγκη-, αλλά αυτό θα φανεί μόνο στην πράξη.

Σε ότι αφορά το νέο γήπεδο των κιτρινόμαυρων έριξε ευθείες βολές στην κυβέρνηση που γύρισε την πλάτη στον Άρη, ενώ κατέγραψε την αλλαγή των ισορροπιών και τις περίεργες συμμαχίες στον χώρο του ποδοσφαίρου. “Ο Άρης και οι άλλοι” είπε με απλά λόγια, οπότε καλείται να είναι αποτελεσματικός σε αυτό το τοξικό περιβάλλον. Όμως και εδώ, είναι η περίπτωση όπου θα μιλήσουν οι πράξεις. Πυροτεχνήματα κατηγοριών και χαρακτηρισμοί τι νόημα έχουν, εάν στο χορτάρι θα αλλοιώνονται αποτελέσματα;

Η επόμενη μέρα του Άρη; Καλείται να μειώσει την ψαλίδα που έχει ανοίξει με τους υπόλοιπους τέσσερις αντιπάλους στην κορυφή. Μονόδρομος.

Για να γίνει αυτό επιβάλλεται άμεση και ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση. Όχι μεταγραφές για τις μεταγραφές, ούτε ένα συνεχές “φύγε εσύ, έλα εσύ”, αλλά στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις που θα ενισχύσουν την ομάδα. Τα περσινά λάθη δείχνουν τι… δεν πρέπει να κάνει ο Άρης.

Η ομάδα θέλει ποιοτικές προσθήκες, έχοντας προηγουμένως κρατήσει βέβαια έναν κορμό, στον οποίο θα μπορεί να “χτίσει” πάνω του.

Δεν το συζητάμε καν, εάν πρέπει να στελεχωθεί ή όχι η ΠΑΕ, εάν πρέπει να οργανωθεί. Αυτό είναι τόσο ορατό που δεν χωράει από εμάς ούτε λέξη παραπάνω.

Αν επαναλάβει τα ίδια λάθη (ο Καρυπίδης είπε και χθες ότι έμαθε από αυτά…), τότε θα είναι απλά στη διαδικασία να… κυνηγάει την ουρά του, βυθιζόμενος ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια του.

Εν αναμονή των εξελίξεων. Και των πράξεων…

To Top